Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Πάτρα συμπλοκές πορεία για Αλέξη

- Όλα ξεκίνησαν όταν αντιεξουσιαστές έριξαν από τη μηχανή έναν αστυνομικό μετά από χτύπημα με σφεντόνα
- Οι δρόμοι στο κέντρο όπως θα δείτε στα βίντεο μετατράπηκαν σε πεδία μάχης με χημικά και βόμβες μολότοφ
- Επεισοδιακές προσαγωγές με πολίτες να τραβούν από τα χέρια των αστυνομικών τους νεαρούς
- Ιδιοκτήτες καταστημάτων έκλεισαν σε χρόνο ρεκόρ τα μαγαζιά τους με τα επεισόδια να συνεχίζονται

Πανικός λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι στο κέντρο και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κορίνθου. Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με μολότοφ σε αστυνομικούς που ακολουθούσαν την πορεία και στη συνέχεια άναψαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών, που βρίσκονταν κοντά τους.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και δακρυγόνων, με την ατμόσφαιρα να γίνεται γρήγορα αποπνικτική...



Λίγο νωρίτερα οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε αστυνομικό της Ασφάλειας Πατρών ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα επί της οδού Κορίνθου και προκάλεσαν μικροφθορές σε σταθμευμένο όχημα.

Οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στον αστυνομικό με σφεντόνες που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πετούσαν μεταλλικά σφαιρίδια επί της οδού Κορίνθου στο ύψος της Πατρέως. Ο αστυνομικός έπεσε από τη μηχανή χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί...


Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές διαδηλωτών στην πλατεία Γεωργίου. Επικράτησε αναταραχή με πολίτες να διαμαρτύρονται έντονα και δεκάδες άτομα να κατευθύνονται στην Αστυνομική Διεύθυνση όπου έχουν μεταφέρει τους προσαχθέντες.


Είναι χαρακτηριστικό πως πολίτες τραβούσαν από τα χέρια των αστυνομικών διαδηλωτές στους οποίους είχαν περαστεί χειροπέδες για να προσαχθούν στο Αστυνομικό Μέγαρο Πατρών...

Οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν για ώρα με τους συγκεντρωμένους να ζητούν εξηγήσεις από τους αστυνομικούς...

Άρον - άρον έκλεισαν οι καταστηματάρχες του κέντρου τα μαγαζιά τους ενώ οι πολίτες που βρίσκονταν εκεί, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι. O υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Σπαρτινός μαζί με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πατρας Γιώργο Ρώρο κατευθύνονται στο Αστυνομικό Μέγαρο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την προσαγωγή μέλους του ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτυρόταν για τις προσαγωγές.

Πηγή: patrastimes.gr, thebest.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου