Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Audi RS3 Sportback 2015: Yπερδύναμη!


Ο πεντακύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 2,5 λίτρων χαρίζει στο Audi RS 3 Sportback 367 ίππους και 465 Nm ροπής. Με τη βοήθεια του συστήματος μόνιμης τετρακίνησης και του ημι-αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, το μικρομεσαίων διαστάσεων Audi επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα


Προδιαγραφές που παραπέμπουν περισσότερο σε μια καθαρόαιμη αγωνιστική κατασκευή και λιγότερο σε ένα μικρομεσαίων διαστάσεων πεντάθυρο hatchback διαθέτει το νέο Audi RS 3 Sportback.

Η κορυφαία έκδοση του δημοφιλούς Audi εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού χωρητικότητας 2,5 λίτρων.

Το πεντακύλινδρο σύνολο αποδίδει 367 ίππους και 465 Nm αποτελώντας εκτός των άλλων το ισχυρότερο του είδους που έχει βρεθεί στις γραμμές παραγωγής.

Το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης και το ελαφρύτερο και πιο άμεσο στις αντιδράσεις του ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη συμπληρώνουν τις προδιαγραφές του νέου RS 3 Sportback, αφήνοντας στο περιθώριο τις αναβαθμίσεις που έχουν δεχθεί το σύστημα πέδηση και οι αναρτήσεις.

Χάρη στον περαιτέρω περιορισμό του βάρους του, που σε έναν μεγάλο βαθμό οφείλεται στη πλατφόρμα MQB πάνω στην οποία βασίζεται, το RS 3 Sportback του 2015 επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 χλμ./ώρα.


Παρά τις εξεζητημένες προδιαγραφές του και τις εκρηκτικές επιδόσεις, το RS 3 Sportback καταναλώνει μόλις 8,1 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα και εκλύει 189 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Η διάθεση του κορυφαίου Audi Α3 παραγωγής στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2015, χωρίς να έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστή η τιμή του.


Πηγή : auto.in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου