Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

7 πράγματα για τα οποία δεν πρέπει ποτέ να απολογηθείτε


Τα λάθη είναι ανθρώπινα και όποτε κάνουμε κάτι που δεν είναι σωστό, ζητάμε συγγνώμη και προχωράμε. Υπάρχουν, όμως, και ορισμένα πράγματα που μας προκαλούν ενοχή, ενώ δεν θα έπρεπε. Ακολουθούν 7 περιπτώσεις όπου η απουσία συγγνώμης δεν σημαίνει αυτόματα και ότι σας λείπει και το φιλότιμο!

                                                   Επειδή πηγαίνετε για ύπνο νωρίς

Είναι πολύ δελεαστικό να βγαίνει κανείς κάθε βράδυ έξω ή να ξενυχτάει βλέποντας συνεχόμενα επεισόδια από την αγαπημένη του σειρά. Αν, όμως, είστε κουρασμένοι και θέλετε να πάτε νωρίς για ύπνο, κανένα πρόβλημα. Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία και την ευτυχία σας και έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνει τα επίπεδα του στρες. Επιπλέον, βοηθάει στην αποφυγή καρδιακών παθήσεων και στη μείωση εμφάνισης της παχυσαρκίας. Αρπάξτε το μαξιλάρι σας και μπείτε κάτω από τα σκεπάσματα.


                                                               Επειδή είπατε «όχι»


Σας έχουν αναθέσει επιπλέον δουλειά; Έχετε πάρα πολλές κοινωνικές υποχρεώσεις; Μερικές φορές το να λέει κανείς «όχι» δεν είναι κακό. Αντίθετα, σας προστατεύει από το να αναλάβετε περισσότερα από όσα μπορείτε να διαχειριστείτε και να πάθετε υπερκόπωση. Προσπαθήστε να αναλαμβάνετε ένα πράγμα τη φορά και μη φοβάστε να αρνηθείτε σε κάτι που δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να κάνετε.



                                                        Επειδή πήγατε διακοπές

Το να πάρετε μερικές μέρες άδεια δεν είναι κακό. Είναι δικαίωμά σας. Οι διακοπές θα σας γεμίσουν με θετικά συναισθήματα και θα μειώσουν τα επίπεδα του στρες.


                          Επειδή δώσατε τέλος σε μία φιλική σχέση που δεν σας έκανε καλό


Το να βάλει κανείς τέλος σε μία φιλική σχέση που είναι «τοξική» είναι σε πολλές περιπτώσεις πιο δύσκολο και από τον χωρισμό. Μερικές φορές, πρέπει να σκεφτείτε τον εαυτό σας, και αυτό είναι σίγουρα κάτι για το οποίο δεν πρέπει να ντρέπεστε. Κάνοντας την επιλογή να αποκλείσετε έναν άνθρωπο από τη ζωή σας μπορεί να είναι η καλύτερη κίνηση που κάνετε για την υγεία σας. Ταυτόχρονα, έρευνες δείχνουν ότι το άγχος είναι κολλητικό. Όσο περισσότερο αγχωμένος είναι κάποιος από το κοντινό σας περιβάλλον, τόσο πιο μεγάλες είναι οι πιθανότητες να επηρεαστείτε, οπότε απομακρυνθείτε από τέτοιες καταστάσεις χωρίς ενοχή.


                                Επειδή δεν απαντήσατε αμέσως σε ένα email της δουλειάς

Λόγω της τεχνολογίας και της πρόσβασης που έχουμε σε αυτή, η πίεση του να απαντάει κανείς στα email του έχει αυξηθεί σημαντικά. Το θέμα είναι ότι τα «Εισερχόμενα» του email σας, σας προκαλούν άγχος και δεν πειράζει να κάνετε ένα διάλειμμα. Για την ακρίβεια, οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες δεν τσεκάρουν καν τα email τους το πρωί. Ο ιδρυτής του Tumblr, David Karp, για παράδειγμα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κοιτάζει τα email του μόνο αφού φτάσει στο γραφείο.


                                           Επειδή θέλετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας


Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν απολαμβάνουν να μένουν μόνοι τους με τις σκέψεις τους, όταν το επιθυμούν νιώθουν την ανάγκη να απολογηθούν για αυτό. Το να περνά κανείς χρόνο με τον εαυτό του έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα, όπως ότι βοηθάει να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και μπορεί να σας διδάξει τον αυτοέλεγχο.


                                            Επειδή βάζετε τον εαυτό σας πάνω από όλα

Το να είστε εσείς καλά είναι απαραίτητο για να έχετε μία καλή ζωή, άρα είναι σημαντικό να είστε εσείς προτεραιότητα για να είστε υγιείς. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το να είστε πάνω από όλα δεν έχει να κάνει με εγωισμό αλλά με το να νιώθετε καλά πνευματικά, συναισθηματικά, ψυχολογικά και σωματικά.


Αυτό το άρθρο/blog βασίστηκε στο κείμενο 7 things you should never apologize for που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post Αμερικής.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου