Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Στους 5 οι νεκροί από το Norman Atlantic



Αυξάνεται ο φόρος αίματος στο μοιραίο φέρι Norman Atlantic δια στόματος του ίδιου του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη ο οποίος επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές εντοπίστηκαν άλλα τέσσερα πτώματα στην θάλασσα.

Στη θαλάσσια περιοχή μεταβαίνει σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής ενώ δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό αν πρόκειται για επιβάτες του πλοίου η παράτυπους μετανάστες που μπορεί να επέβαιναν στο «Norman Atlantic».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι στις 27/12 όταν και αναχώρησε το πλοίο από την Πάτρα συνελήφθησαν 9 περίπου άτομα που επιχείρησαν να εισέλθουν σε αυτό με πλαστά έγγραφα ενώ όπως είπε "σκαναρίστηκαν" 70 περίπου φορτηγά.

Την μαρτυρία διασωθέντα επιβάτη ο οποίος δήλωσε ότι είδε τέσσερις νεκρούς μετέδωσε αρχικά η διαδικτυακή έκδοση της "Repubblica". "Είδα τέσσερις ανθρώπους νεκρούς με τα ίδια μου τα μάτια, είμαι απόλυτα βέβαιος, ήταν μπροστά μου", δήλωνε στην "Repubblica" ο επιβάτης Τούρκος υπήκοος, ο οποίος έφτασε στο Μπάρι μαζί με άλλους 48 διασωθέντες. "Υπήρχαν τέσσερις νεκροί, δυο άντρες και δυο γυναίκες νομίζω, γιατί μέσα στο σκοτάδι δεν έβλεπα καλά", τόνισε ο ίδιος άντρας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου