Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Σάμος: Εξι γιατροί και πρώην διοικητικός διευθυντής του νοσοκομείου δεν δήλωσαν 2,7 εκατ. ευρώ



Διαφθορά στο Γενικό Νοσοκομείο της Σάμου «Αγιος Παντελεήμων» κατά την περίοδο 2005-2011 αποκάλυψε η έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Στην υπόθεση εμπλέκονται έξι γιατροί και ο πρώην διοικητικός διευθυντής του νοσοκομείου.

Ερευνήθηκε στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με περιπτώσεις διαφθοράς, κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και αδικαιολόγητου πλουτισμού από τα συγκεκριμένα επτά άτομα.

Επί μήνες, εξετάστηκε μεγάλος αριθμός φορολογικών και τραπεζικών δεδομένων, ενώ πραγματοποιήθηκε άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου για τα επτά αυτά πρόσωπα, για την επίμαχη περίοδο.

Από την ανάλυση και επεξεργασία των διαθέσιμων τραπεζικών και φορολογικών δεδομένων, προέκυψε αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των τραπεζικών καταθέσεων στους λογαριασμούς των εν λόγω προσώπων κατά το υπό εξέταση χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι τραπεζικές καταθέσεις που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους υπερβαίνουν το σύνολο των δηλωθέντων εισοδημάτων.

Οπως προέκυψε, η αναντιστοιχία αυτή ξεπερνά το ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνάγεται ότι οι εμπλεκόμενοι απέκρυψαν εισοδήματα, διαπράττοντας με αυτόν τον τρόπο εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Για το σύνολο των αποτελεσμάτων της έρευνας, τα οποία παρατέθηκαν σε σχετική «Εκθεση Παράθεσης Φορολογικών και Τραπεζικών Δεδομένων», ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς επίσης και η αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.), για τη διενέργεια περαιτέρω εκτεταμένου φορολογικού ελέγχου.


Πηγή : tanea.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου