Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Εκλογή Προέδρου: 163 + Μίκα και βλέπουμε...




Οικονόμου, Κουράκος, Μελάς και η προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ, ανεξάρτητη βουλευτής Δωδεκανήσων, στο «σακούλι» των ψήφων υπέρ του Σταύρου Δήμα - Θέλει τουλάχιστον 167 η κυβέρνηση στη δεύτερη ψηφοφορία, για να ελπίζει βάσιμα σε εκλογή στις 29 Δεκεμβρίου

Τις θετικές επιδράσεις του διαγγέλματος του πρωθυπουργού θα αναμένει έως την τελευταία στιγμή το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Συνεργάτες του κ. Αντώνη Σαμαρά δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα πρώτα δεδομένα, υποστηρίζοντας ότι η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού ανοίγει και πάλι το παιχνίδι για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ήδη, μέχρι αυτή την ώρα τέσσερις βουλευτές δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον κ. Σταύρο Δήμα, αν και στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν «παρών». Με τον τρόπο αυτό, η αυριανή ψηφοφορία ξεκινά από τους 164.

Εάν μείνει σε αυτό το νούμερο, τότε ο στόχος των «180» δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Εάν η υποψηφιότητα Δήμα καταφέρει να πάρει 167 ή και παραπάνω, τότε ίσως και να δημιουργηθεί καλύτερη δυναμική για την τελική ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου.

Πρόσφατη προσθήκη αποτελεί αυτή της κυρίας Μίκας Ιατρίδη, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Θεωρώ ότι η πρόταση για την ψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτήν τη Βουλή, η αναθεώρηση του Συντάγματος και οι εκλογές προς στο τέλος του 2015 είναι η καλύτερη λύση για την παρούσα περίοδο».

Και συνεχίζει, λέγοντας πως, έπειτα από διαβουλεύσεις με τους ψηφοφόρους της, αποφάσισε να ψηφίσει υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα.

Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των κ.κ. Βασίλη Οικονόμου, Γιάννη Κουράκου, αλλά και του κ. Παναγιώτη Μελά, οι οποίοι χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Με ενδιαφέρον επίσης αναμένονται οι τοποθετήσεις των κ.κ. Κώστα Γιοβανόπουλου και Γιώργου Κασαπίδη, οι οποίοι είχαν θέσει ανάλογες προϋποθέσεις, προκειμένου να υπερψηφίσουν.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου