Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Πάγκαλος: «Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση σε 15 μέρες δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ για μισθούς και συντάξεις»



Τη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να σχολιάσει ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5. Για μια ακόμη φορά ο Θ. Πάγκαλος δεν δίστασε να δηλώσει «φανατικά εχθρός» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο μεταξύ πολλών άλλων κατηγόρησε για «αγένεια», «εμπάθεια», «δημαγωγία», ενώ σε μια αποστροφή του λόγου του είπε χαρακτηριστικά: «Τα έχει χάσει τελείως το παιδί, δεν ξέρει τι λέει!»

«Ο κ. Τσίπρας υπήρξε αγενής και εμπαθής, όπως συνήθως» τόνισε ο Θ. Πάγκαλος κληθείς αρχικά να σχολιάσει τη συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ. Και αναφερόμενος στα περί αποστασίας που επικαλέστηκε ο Αλ. Τσίπρας για όποιους βουλευτές ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας, συνέχισε: «Είπε ότι υπάρχουν 24 ανεξάρτητοι βουλευτές, αλλά δεν μπορούν να είναι εξ ορισμού αποστάτες, διότι πρέπει να αποστατήσουν από κάπου. Η λέξη αυτή χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον το 1965 και έχει απαξία. Νομίζω, όμως, ότι ο κ. Τσίπρας έτσι τρομοκρατεί το Κοινοβούλιο και απαξιεί τους συναδέλφους του στη Βουλή, για να μην τολμήσει κανείς να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να μην ακολουθήσει την πολιτική του που οδηγεί στο χάος και την αστάθεια, εάν δεν ψηφιστεί Πρόεδρος. Χαρακτηριστικό του πόσο εμπαθής και ιδιοτελής είναι, είναι ότι δεν δέχθηκε την πρόταση που έκαναν επανειλημμένα οι δημοσιογράφοι να συμφωνήσουμε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μετά να πάμε σε εκλογές. Είναι εμπαθής, ιδιοτελής και ανυπόληπτος! Ο άνθρωπος που πούλησε νταηλίκι και τσαμπουκά και είπε αφ’ υψηλού ότι αν τον καλέσει ο πρωθυπουργός θα πάει να του πει να παραιτηθεί, τώρα λέει "ας με καλέσει και θα δούμε αν θα του ζητήσω την παραίτησή του"»…

«Τα έχει χάσει τελείως το παιδί, δεν ξέρει τι λέει!»

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής συνέντευξής του στον ΒΗΜΑ FM 99,5 και στους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, ο Θόδωρος Πάγκαλος είπε για τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαι φανατικά εχθρός του και της ιδέας και ποιότητας που εισάγει στην πολιτική ζωή και πιστεύω ότι αυτό το συνονθύλευμα θα καταστρέψει τη χώρα, εάν έρθει πρώτο στις εκλογές και θα το κάνει χωρίς να σχηματίσει κυβέρνηση, διότι δεν το κάνει, ακόμη και αν κερδίσει τις εκλογές. Θα καταστρέψει και θα υπονομεύσει τις προσπάθειες που κάναμε τόσα χρόνια στη χώρα όλοι μαζί. Του είπαν ότι λέει πως θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις και είπε ότι δεν θα κάνουν παροχές! Δεν είναι παροχές αυτά; Δεν βγαίνουν λεφτά από το δημόσιο ταμείο; Δεν τα έχει κάνει κουλουβάχατα εκεί μέσα, δεν το βλέπετε; Τα έχει χάσει τελείως το παιδί, δεν ξέρει τι λέει! Συμφωνώ απόλυτα μαζί του ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μια πολιτική συνεργασία 28 ισοτίμων χωρών, αλλά έχει κανόνες και ένας από αυτούς είναι το Σύμφωνο Σταθερότητας, το οποίο εμείς δεν καταφέραμε να εφαρμόσουμε με τρόπο αποτελεσματικό. Και ως εκ τούτου, χρωστάμε. Γι’ αυτό έχει σημασία η γνώμη της κυρίας Μέρκελ και όχι γιατί είναι μεγάλη χώρα ούτε θα έρθει ο Τσίπρας να κουνήσει το δάχτυλό του απέναντί της και να πει αυτή "πωπω, τι είναι αυτό". Δεν μπόρεσε να το απαντήσει ο κ. Τσίπρας σε καμία ερώτηση, τι θα κάνει την επομένη των εκλογών, εάν είναι πρωθυπουργός. Να μας πει τι θα κάνει! Να μας πει ποιο είναι το plan A, B και C. Πώς θα βρει τα λεφτά, μειώνοντας τους φόρους και αυξάνοντας τις δαπάνες του Δημοσίου. Είναι προπαγάνδα προεκλογική του αισχίστου είδους και δημαγωγία που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην προεκλογική ιστορία από κανέναν».

Στη συνέχεια ο Θ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στην πολιτική συμπάθεια μεταξύ Αλ. Τσίπρα και Πάνου Καμμένου. «Υπάρχουν δύο ανεξέλεγκτοι αρχηγοί, σε δύο κόμματα. Το ένα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει αρχηγό τον Τσίπρα και το άλλο είναι οι ΑΝΕΛ και έχει αρχηγό τον Πάνο Καμμένο. Εκτιμώνται και συμπαθούνται μεταξύ τους για λόγο μυστήριο και πάνε να συνάψουν συμμαχία. Μα, είναι προοπτική αυτή για τον έλληνα ψηφοφόρο;» διερωτήθηκε.

Οσον αφορά στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα ο Αλ. Τσίπρας με τον υπουργό Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλο - παρά την άρνηση της Κουμουνδούρου να είναι παρών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε ενδεχόμενο ραντεβού του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αντώνη Σαμαρα - ο Θόδωρος Πάγκαλος σχολίασε:

«Η κυβέρνηση αυτή, χωρίς το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει οντότητα. Δεν έχει πλειοψηφία και οντότητα. Θέλει να συζητήσει με την κυβέρνηση (ο Τσίπρας); Θα έπρεπε να το επιδιώκει να είναι στη συνάντηση (με τον Σαμαρά) ο Βενιζέλος. Δεν υπάρχει "δεν θέλω" ούτε να μας κάνει νάζια και κόλπα και μετά, από την άλλη πλευρά, πάει και κάθεται στην πολυθρόνα και συζητάει μια ώρα για εθνικά θέματα με τον Βενιζέλο. Και λέει ότι το συμπέρασμα της συζήτησης ήταν ότι συμφώνησαν. Εγώ ξέρω πως όταν συμφωνείς με κάποιον, δεν συζητάς επί ώρες»...

Τέλος ο Θόδωρος Πάγκαλος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και προειδοποίησε ότι ύστερα από 15 ημέρες «δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ για μισθούς και συντάξεις»!

«Δεν μπορείς να το εξαφανίσεις με διάφορα σχήματα λόγου, αν θα έρθει ο Τσίπρας την επόμενη μέρα και θα βρει τα λεφτά για όσα λέει. Δεκαπέντε μέρες, δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ για μισθούς, συντάξεις και δαπάνες του κράτους! Αυτό που είπε ο Τσίπρας χθες, σημαίνει ότι είναι κακοηθέστατος, διότι είναι τόσο απλό που το ξέρει και ο καθένας. Δεν είναι δυνατόν να μην το ξέρει αυτός. Και δεν μπορεί να μην το καταλάβει. Ότι οι τράπεζες έχουν άνεση επειδή μας δίνουν λεφτά απ’ έξω. Όταν σταματήσουν να μας δίνουν λεφτά απ’ έξω, την επομένη των εκλογών, πριν σχηματίσει καν κυβέρνηση ο Τσίπρας, θα διαλυθεί το σύμπαν! Το λέω και το ξαναλέω και αναλαμβάνω την ευθύνη».

Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου