Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

"Επιστολή αυτοκτονίας" του FBI στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Απειλές για αποκάλυψη σεξουλικών οργίων του


"Διαβολικό, ανώμαλο τέρας" χαρακτήριζε το FBI τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ σε επιστολή που τον προέτρεπε να αυτοκτονήσει.
Η ανώνυμη επιστολή που γράφτηκε από αναπληρωτή του γραφείου του διοικητή J Edgar Hoover εστάλη λίγες εβδομάδες προτού τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης το 1964.

Ενώ η ύπαρξη του εγγράφου που ονομάστηκε "επιστολή αυτοκτονίας" είχε γίνει γνωστό εδώ και καιρό, μόνο λογοκριμένες εκδοχές της ήταν διαθέσιμες στο κοινό.

Έχει πλέον δημοσιευθεί ολόκληρη στο The New York Times Magazine μετά από "απείραχτη" έκδοση που ανακάλυψε στο Εθνικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Yale ο ιστορικός Beverly Gage.

 THE NEW YORK TIMES MAGAZINE

Φανερώνει την προθυμία του διευθυντή του FBI να χρησιμοποιήσει τις εξωσυζυγικές σχέσεις του σε μια προσπάθεια να πλήξει τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. 

"Η μεγαλύτερη "απείραχτη" ενότητα επικεντρώνεται στην ερωτική του ζωή, εξιστορώντας τι πίστευε το FBI ότι γνώριζε", σημειώνει ο ιστορικός. 

"Υπάρχει μόνο ένας δρόμος για εσάς. Καλύτερα να τον επιλέξετε προτού ο βρώμικος και ανώμαλος χαρακτήρας σας απογυμνωθεί στο έθνος", σημειώνει ο ανώνυμος επιμελητής της επιστολής. 

Εκείνη την εποχή, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και οι συνεργάτες του υποψιάζονταν πως η επιστολή είχε έρθει από το FBI, κάτι που επιβεβαιώθηκε μια δεκαετία αργότερα. 

Πηγή: Independent

newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου