Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Euroleague : Όλα τα αποτελέσματα, στο πιάτο σας


Το Σαββατοκύριακο ήταν γεμάτο αγωνιστική δράση για τις ομάδες της Euroleague. Διαβάστε στο Euroleague Greece τι έκανε κάθε μία από τις ομάδες που συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Πηγή : euroleague.sport24.gr

Η πρώτη ήττα της Μπαρτσελόνα (από τη Μπανταλόνα δια χειρός Σούτον) ήταν η είδηση αυτού του διημέρου στην Ευρώπη. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν κατάφερε να κερδίσει τη Μπανταλόνα, με αποτέλεσμα να απέχει μία νίκη πλέον από τις Ρεάλ Μαδρίτης και Ουνικάχα Μάλαγα, που συνεχίζουν αήττητες στη Liga  Endesa.
Εύκολο έργο είχαν τόσο η Μπάγερν Μονάχου όσο και η Άλμπα Βερολίνου στη Μπουντεσλίγκα, ενώ η Μακάμπι Τελ Αβίβ προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της, μετά την ήττα που γνώρισε από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ (93-63).
Το Euroleague Greece σάς παρουσιάζει το τι έκαναν αυτό το Σαββατοκύριακο όσες ομάδες αγωνίζονται στη φετινή Euroleague.

Α' ΟΜΙΛΟΣ

Ρεάλ Μαδρίτης vs Σάσαρι
Ντέρμπι περίμεναν όλοι στη Μαδρίτη, ανάμεσα σε Ρεάλ και Βαλένθια, αλλά οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο είχαν αντίθετη άποψη. Κι αυτό γιατί έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στις "νυχτερίδες", τις οποίες υποχρέωσαν σε βαριά ήττα (90-71). Το δικό του λιθαράκι στην άνετη επικράτησης της "Βασίλισσας" έβαλε ο Γιάννης Μπουρούσης, που πέτυχε 15 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ, σε 17'45'' συμμετοχής.
Τη νίκη (επί της Ρόμα) πήρε και η Σάσαρι. Η ομάδα του Ρομέο Σακέτι δεν έδειξε να επηρεάζεται από την κούραση που κουβαλά, ούτε από τη δυναμικότητα του αντιπάλου. Κέρδισε μέσα στην πρωτεύουσα (81-73) και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.
Νίζνι Νόβγκοροντ vs Αναντολού Εφές
Αήττητη συνεχίζει την πορεία της στη φετινή VTB League η Νίζνι Νόβγκοροντ, που πάντως... τα χρειάστηκε απέναντι στην Αστάνα. Οι Ρώσοι κέρδισαν τους Καζάκους με 95-88, αλλά για να τα καταφέρουν έπρεπε να κάνει μοιραίο λάθος ο Τζέρι Τζόνσον, της Αστάνα. Έστω κι έτσι πάντως, η Νίζνι Νόβγκοροντ πήρε τη νίκη.
Τα μαντάτα για την Αναντολού Εφές δεν ήταν ευχάριστα το απόγευμα της Κυριακής (2/11). Από τη μία η εντός έδρας ήττα από την Καρσίγιακα (67-65) και από την άλλη ο σοβαρός τραυματισμός του Νέναντ Κρστιτς. Όλα αυτά δημιούργησαν ένα πολύ "συννεφιασμένο" απόγευμα για την τουρκική ομάδα, που θα στερηθεί των υπηρεσιών του Σέρβου σέντερ για το υπόλοιπο της regular season της Euroleague. Ο Στράτος Περπέρογλου ήταν ο κορυφαίος πάντως της Αναντολού Εφές, σκοράροντας 15 πόντους και μαζεύοντας 9 ριμπάουντ σε 36'07'' συμμετοχής.
Ζαλγκίρις Κάουνας vs Ούνικς Καζάν
Το ντέρμπι ανάμεσα στον πρωταθλητή και τον φιναλίστ του περσινού πρωταθλήματος ήταν... υγιεινός περίπατος του πρώτου. Η Ζαλγκίρις Κάουνας έκανε "σμπαράλια" τη Νεπτούνας, κερδίζοντας με 86-48 (!), σε ένα παιχνίδι που η ομάδα της Κλαϊπέντα θα θέλει να ξεχάσει άμεσα. Όσο για τους "πράσινους"; Ο "Σάρας" και η παρέα του δείχνουν να βρίσκονται σε διαρκή άνοδο.
Χαμηλό αποδείχθηκε το εμπόδιο της Νίμπουρκ για την Ούνικς Καζάν, αφού η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πήρε το "διπλό" (81-62) δίχως να ζοριστεί ιδιαίτερα. Στη νίκη συνέβαλλαν τόσο ο Νίκος Ζήσης όσο και ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Μακάμπι Τελ Αβίβ vs Τσεντέβιτα
Περίπατο στα Σκόπια έκανε η Τσεντέβιτα, που είχε εύκολο έργο κόντρα στην ΜΖΤ. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς επικράτησε με 76-61, συνεχίζοντας την καλή πορεία της ABA Liga, όπου καταλαμβάνει πλέον την τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Το βράδυ της Κυριακής (2/11) θα θέλουν να ξεχάσουν ο Γκάι Γκούντες και οι παίκτες του. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη βαριά ήττα που γνώρισε η Μακάμπι Τελ Αβίβ από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ (93-63), σε ένα παιχνίδι που ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης πέτυχε 12 πόντους.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας vs Ουνικάχα Μάλαγα
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη δεν είχε αγωνιστική δράση μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς αντιμετωπίζει το μεσημέρι της Δευτέρας (3/11, 14:00) την Κράσνι Οκτιάμπρ.
Όσο για την Ουνικάχα Μάλαγα; Έκαμψε με σχετική άνεση το εμπόδιο της Χιπούσκοα (74-59), αν και έπρεπε να φορτσάρει στην τελευταία περίοδο για να αποφύγει τις κακοτοπιές. Ο Κώστας Βασιλειάδης αγωνίστηκε για 19'53'' με τους 14 πόντους που σημείωσε να είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμοι για την ομάδα της Ανδαλουσίας.
Άλμπα Βερολίνου vs Λιμόζ
Σαρωτική ήταν η Άλμπα Βερολίνου στο παιχνίδι της με την Τρίερ. Οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς έμοιαζαν... εκνευρισμένοι από την ήττα από τη Μακάμπι  Τελ Αβίβ, πριν μερικές ημέρες, ξεσπώντας πάνω στην Τρίερ. Το τελικό 91-54 καταδεικνύει πλήρως το τι συνέβη εντός παρκέ.
Η Λιμόζ αγωνίζεται αγωνίζεται με την -αήττητη στην LNB- Στρασμπούρ, το βράδυ της Δευτέρας (3/11, 21:30), στο σπουδαιότερο παιχνίδι της έκτης αγωνιστικής στο  γαλλικό πρωτάθλημα.

Γ' ΟΜΙΛΟΣ

Τουρόφ vs Μπάγερν Μονάχου
Με... κατοστάρα ξεπέρασε η Μπάγερν Μονάχου την εντός έδρας ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο για τη Euroleague. Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στην Τούμπιγκεν, κερδίζοντας με το επιβλητικό 107-81. Κορυφαίος των Βαυαρών ήταν ο Βασίλιε Μίσιτς που σημείωσε 23 πόντους. Αυτή ήταν η έκτη νίκη (σε εφτά αγώνες) για τη Μπάγερν Μονάχου στη Μπουντεσλίγκα.
Η Τουρόφ κοντράρεται το απόγευμα της Δευτέρας (3/11, 18:30) με τη Ρόζα Ράντομ.
Φενέρμπαχτσε vs Μπαρτσελόνα
Μπορεί να ζορίστηκε και να χρειάστηκε (ξανά) το πλούσιο επιθετικό ταλέντο του Άντριου Γκούντελοκ, αλλά αυτό που μετράει είναι πως κέρδισε. Η Φενέρμπαχτσε υπέταξε εντός έδρας την Τόφας (80-70), επιστρέφοντας στον δρόμο των επιτυχιών, μετά τη συντριβή από τον Παναθηναϊκό για την τρίτη αγωνιστική της Euroleague.
Εντός έδρας ήττα - σοκ υπέστη η Μπαρτσελόνα, που έχασε τη Γη κάτω από τα πόδια της, μετά το 82-83 απέναντι στη Μπανταλόνα. Οι "μπλαουγκράνα" γνώρισαν την πρώτη τους φετινή ήττα, κι αυτό γιατί ο Σούτον πέτυχε  το καλάθι της νίκης στην εκπνοή. Σπέρνοντας τον προβληματισμό στο καταλανικό στρατόπεδο.
Παναθηναϊκός vs Αρμάνι Μιλάνο
Περίπατο έκανε ο Παναθηναϊκός στα Τρίκαλα, απέναντι στην τοπική ομάδα (70-96). Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς σκόραραν κατά ριπάς, ενώ το ντεμπούτο του -σε επίσημο παιχνίδι- με την πράσινη φανέλα πραγματοποίησε ο Αντώνης Κόνιαρης.
Όσον αφορά την Αρμάνι Μιλάνο, οι Ιταλοί φιλοξενούνται από την Αβελίνο (3/11, 21:00) με στόχο τη νίκη που θα τους διατηρήσει στην κορυφή της Serie A, παρέα με τη Σάσαρι.

Δ' ΟΜΙΛΟΣ

Ερυθρός Αστέρας vs Ολυμπιακός
Πολύ πιο δύσκολα απ ότι δείχνει το τελικό 83-69 επικράτησε της Μπουντούτσνοστ ο Ερυθρός Αστέρας. Για να τα καταφέρει, έπρεπε να επιστρέψει από το -6 του πρώτου ημιχρόνου και να έχει σε πολύ καλή βραδιά τους Μπλάζιτς (18 πόντοι) και Μαριάνοβιτς (12 πόντοι και 17 ριμπάουντ).
Ο Ολυμπιακός παίζει το απόγευμα της Δευτέρας (3/11, 19:00) με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έχοντας για πρώτη φορά φέτος στον πάγκο του τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος παρουσιάστηκε στους παίκτες των "ερυθρολεύκων" από τους Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο.
Βαλένθια vs Λαμποράλ Κούτσα
Λίγες ημέρες πριν τον "εμφύλιο" στη Euroleague, η Βαλένθια γνώρισε ακόμη μία ήττα, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ομάδα που εντυπωσίασε πέρσι. Οι "νυχτερίδες" ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια από τη Ρεάλ Μαδρίτης (90-71), αδυνατώντας να ακολουθήσουν τον ξέφρενο ρυθμό της "Βασίλισσας" στο παιχνίδι.
Ένας... Σάσα φέρνει τελικά την Άνοιξη. Ο Βούγιασιτς πέτυχε 21 πόντους απέναντι στη Μανρέσα, οδηγώντας τη Λαμποράλ Κούτσα στην άνετη νίκη με 87-67, για την πέμπτη αγωνιστική της Liga Endesa. Ο Σλοβένος γκαρντ "ντύθηκε" άμεσα... ηγέτης και παίρνει την ομάδα του Μάρκο Κρέσπι από το χεράκι, σε Ισπανία και Euroleague.
Γαλατάσαραϊ vs Νεπτούνας
Μετά την ήττα (στην παράταση) από τον Ολυμπιακό, ήρθε η... συντριβή από τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Η Νεπτούνας γνώρισε βαριά ήττα (86-48) και "προσγειώθηκε" ανώμαλα στα της λιθουανικής πραγματικότητας. Το -38 ήταν εν μέρει αποτέλεσμα και της κόπωσης των παικτών του Κάζις Μακσβίτις.
Η Γαλατάσαραϊ, από την πλευρά της, αντιμετωπίζει την Κόνιασπορ το βράδυ της Δευτέρας (3/11).



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου