Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Εν ψυχρώ δολοφονία άοπλου πολίτη από αστυνομικό στο Μπρούκλιν


Ακόμα ένα περιστατικό αδικαιολόγητης αιματοχυσίας προκάλεσε ένας "πρωτάρης" αστυνομικός στις ΗΠΑ, με θύμα έναν νεαρό άνδρα. Τον πυροβόλησε όταν διασταυρώθηκαν στις σκάλες πολυκατοικίες, μέσα στο σκοτάδι, μπροστά στα μάτια της συντρόφου του
Ένας 28χρονος άοπλος άνδρας πυροβολήθηκε από αστυνομικό στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, δήλωσε την Παρασκευή ο επίτροπος της αστυνομίας Μπιλ Μπράτον.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, είπε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης σε ένα σκοτεινό κλιμακοστάσιο στο συγκρότημα κατοικιών Pink Houses.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα, το θύμα, ο άτυχος αφροαμερικανός Akai Gurley, βρισκόταν μαζί με τη σύντροφό του σε ένα 8όροφο κτίριο. Αφού περίμεναν το ασανσέρ για πολύ ώρα, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τις σκάλες. Σε κάποια στιγμή διασταυρώθηκαν με 2 αστυνομικούς. Μέσα στο σκοτάδι, ο ένας σήκωσε το όπλο του και πυροβόλησε θανάσιμα τον άτυχο άνδρα στο στήθος.


"Δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά, ωστόσο δεν φαίνεται πως πρόκειται για ατύχημα", δήλωσε ο ντε Μπλάζιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. "Είναι μια τραγωδία", είπε. Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι το περιστατικό αυτό δεν πρέπει να συγκριθεί με δύο παρόμοιες πρόσφατες περιπτώσεις όπου αστυνομικοί σκότωσαν, σε ξεχωριστά περιστατικά, δύο Αφροαμερικανούς άνδρες.
"Κάθε περιστατικό είναι διαφορετικό… καθένα από αυτά έχει τη δική του δυναμική", δήλωσε ο ντε Μπλάζιο. "Η ουσία είναι ότι πρόκειται για μια τραγική κατάσταση".
Ο εισαγγελέας Κεν Τόμσον, δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει "άμεση, δίκαιη και ενδελεχή έρευνα".



Ο αστυνομικός, ο οποίος εργαζόταν στο σώμα για λιγότερο από ενάμισι χρόνο, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ του έχουν αφαιρεθεί το όπλο και το σήμα του.
Σύμφωνα με στοιχεία του FBI και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, περίπου 400 άνθρωποι πυροβολούνται και σκοτώνονται ετησίως στις ΗΠΑ από αστυνομικούς.



Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου