Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Μενδώνη: Μόνο η λεπτομερής εξέταση θα μας πει ποιος είναι ο νεκρός της Αμφίπολης



Είναι πολύ δύσκολο να γίνει σύγκριση με το DNA του Φιλίππου από τη Βεργίνα γιατι το υλικό εκείνο έχει καταπονηθεί - Τουλάχιστον 8 μήνες θα χρειαστούν για τις ανθρωπολογικές μελέτες

Μόνο η λεπτομερής εξέταση και η μελέτη των ευρημάτων θα μας κατευθύνει ως προς το ποιος είναι ο νεκρός της Αμφίπολης, ανέφερε η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.



Για ακόμα μία φορά η κ. Μενδώνη απέφυγε να εκφέρει την προσωπική της άποψη σχετικά με το ποιος μπορεί να είναι ο νεκρός της Αμφίπολης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε πως το υπουργείο δεν έχει ακόμα καταλήξει στο εργαστήριο που θα κάνει την εξέταση και τις αναλύσεις στον σκελετό που βρέθηκε στον υπόγειο τάφο του τύμβου της Αμφίπολης, ενώ εξήγησε πως μια τέτοια διαδικασία θα χρειαστεί περίπου οκτώ μήνες.

Η κ. Μενδώνη είπε ακόμα ότι επιστήμονες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχουν ζητήσει να γίνει αντιπαραβολή του DNA με εκείνο του Φιλίππου Β' που εντοπίστηκε στη Βεργίνα, επισημαίνοντας πάντως πως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω του ότι το υλικό εκείνο έχει καταπονηθεί αρκετά.

Όσον αφορά για το πότε θα είναι επισκέψιμο το μνημείο, η Γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού ανέφερε: «θα χρειαστεί χρόνος».

Αναφερόμενη στην ανασκαφή, είπε ότι εν μέρει η δουλειά στο πεδίο τελείωσε, αλλά πλέον η πολλή δουλειά έχει να κάνει με την μελέτη και την αξιολόγηση των ευρημάτων.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου