Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Πρ. Δικαστών και Εισαγγελέων: "Θεσμικό ζήτημα η μη συμμόρφωση με τις δικαστικές αποφάσεις για τα μισθολογικά των ενστόλων"


"Μείζον θέμα" η εκτελεστική εξουσία, δηλαδή η κυβέρνηση, να μην εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με την πρόεδρο τής Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλικής Θάνου, η οποία ρωτήθηκε για το ζήτημα με τα οικονομικά των ενστόλων.

Η κυρία πρόεδρος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και τόνισε ότι στην περίπτωση, που το δημοσιο εφαρμόζει κατά το δοκούν τις αποφάσεις ή μόνον κατά το ήμισυ, τότε ουσιαστικά θέτει υπό αμφισβήτηση την έννομη τάξη, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία.

Οι ένστολοι, σύμφωνα με την κυρία Θάνου, δικαιούνται να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια με νέα αγωγή και να απαιτήσουν να τους καταβληθούν τα ποσά, που ήδη έχουν επιδικαστεί, κάτι όμως που είναι χρονοβόρος διαδικασία και ίσως εκεί ποντάρει το ελληνικό δημόσιο.

Τέλος η πρόεδρος τής Ένωσης υποστηρίζει ότι το ένστολο προσωπικό έχει τη δυνατότητα, υπό προϋποθέσεις, να προχωρήσει σε συμψηφισμό των οφειλουμένων με τα χρέη του προς την εφορία.

Την απάντηση της κυρίας Θάνου προκάλεσε παρέμβαση επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ, Χρήστου Συνδρεβέλη, η παράταξη τού οποίου διοργάνωσε τη σχετική εκδήλωση, ύστερα από σειρά αιτημάτων προς τον δήμο Βάρης και την αρμόδια δικαστική υπηρεσία της περιοχής.

Ακούστε το απόσπασμα τών όσων είπε:





Πηγή : bloko.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου