Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Πάτρα: Υγειονομική βόμβα απειλεί τον μαθητικό πληθυσμό




Του Γιάννη Γεωργόπουλου


Υγειονομική βόμβα προ των πυλών στα δημοτικά σχολεία της Πάτρας καθώς... όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία ο αριθμός των πρωτοετών μαθητών που γράφτηκαν στα δημοτικά και δεν έχει εμβολιαστεί παραπέμπει στην δεκαετία του ’60.

Αιτία η αδυναμία μεγάλης μερίδας οικογενειών τις οποίες μαστίζει η ανεργία ή το μειωμένο εισόδημα, να διαθέσουν τα χρήματα που απαιτούνται προκειμένου τα παιδιά τους να συμπληρώσουν των εμβολιαστικό κύκλο .
Να σημειωθεί πως προβλέπεται όλα τα παιδιά πριν εγγραφούν στην πρώτη τάξη του δημοτικού να έχουν πραγματοποιήσει τα εμβόλια που απαιτούνται αλλά κάτι τέτοιο πλέον λόγω οικονομικής κρίσης στην Πάτρα του μνημονίου είναι αδύνατον

Το δίλημμα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σε πολλά σχολεία της Πάτρας, τα ανεμβολίαστα ή με ελλιπή αριθμό εμβολίων παιδιά, η αναλογία αγγίζει τα 4 στα 10 .

Κάτι τέτοιο εάν τηρείτο από τους διευθυντές το πρωτόκολλο και η νομιμότητα , επιβάλει την απαγόρευση της εγγραφής τους στην α΄ τάξη του Δημοτικού καθώς ο εμβολιασμός αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο .

Ωστόσο τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και τα συμβούλια των σχολείων με δική τους πρωτοβουλία και προκειμένου να μην οδηγηθεί η περιοχή σε κατάστασης που θα οδηγήσουν σε εποχές αναλφαβητισμού, πραγματοποιούν τις εγγραφές παρακάμπτοντας τα όσα προβλέπονται.


Πηγή : tromaktiko


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου