Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Αυτά είναι : Με κόκκινο μπαλόνι στην Ολομέλεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου


«Το κόκκινο μπαλόνι» είναι μια γαλλική ταινία του 1956 με αλληγορικά στοιχεία και έντονο ποιητικό χρώμα. Είναι η εκπληκτική ιστορία ενός μικρού παιδιού -τον ρόλο μάλιστα υποδύεται ο γιος του σκηνοθέτη Αλμπέρ Λαμορίς, Πασκάλ- που βρίσκει ένα κόκκινο μπαλόνι, το οποίο γίνεται ο πιο πιστός φίλος και σύντροφός του.

Η παιδική μοναξιά, τα όνειρα του μικρού αγοριού και το άπλετο φως του ουρανού, όπου το κόκκινο μπαλόνι συναντά χιλιάδες άλλα πολύχρωμα μπαλόνια που σηκώνονται από όλα τα σημεία του Παρισιού στο τέλος της ταινίας δίνοντας την αισιόδοξη προοπτική της ζωής, είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία του φιλμ που βραβεύτηκε την δεκαετία του '50 στις Κάννες με τον Χρυσό Φοίνικα.

Την ιστορία ενός άλλου κόκκινου μπαλονιού βίωσαν οι βουλευτές που συμμετείχαν στην συνεδρίαση της Ολομέλειας, όταν εισήλθε στην αίθουσα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κρατώντας ένα κόκκινο μπαλόνι (!) από την απεργιακή συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι γνωστής πολυεθνικής κάθισε στο έδρανο ακουμπώντας το δίπλα της.

Η προεδρεύουσα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά της έκανε παρατήρησε ζητώντας της να πάρει το μπαλόνι από εκεί και να το βάλει κάτω.

Ενοχλημένη η κ. Κωνσταντοπούλου το άφησε στο διπλανό κάθισμα και κάποια στιγμή, όταν έλαβε το λόγο επιτέθηκε στην αντιπρόεδρο της Βουλής, λέγοντας ότι ζήτησε να εξαφανιστεί το κόκκινο μπαλόνι, σύμβολο του αγώνα των εργαζομένων της γνωστής πολυεθνικής, όπως κάποιοι θέλουν να εξαφανιστούν αυτά τα κορμιά που πέφτουν στον βωμό του κέρδους και να κρύψουμε τον αγώνα τους.


Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου