Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Φοιτητές μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι φοιτητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ, στο πλαίσιο του Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου.



Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών, ενώ νωρίτερα την Πέμπτη και μαθητές πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, κατά του θεσμού του «νέου λυκείου» και της «επίθεσης» που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση.

Κατά τις πορείες δεν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι επικράτησε μικροένταση έξω από τη Βουλή, όταν κάποια στιγμή διαδηλωτές επιχείρησαν να γκρεμίσουν τα κάγκελα γύρω από τον περίβολο του Κοινοβουλίου.

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν, επίσης, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, θέλοντας να λάβουν μέρος στη διαδήλωση διαμαρτυρόμενοι, μεταξύ άλλων, για την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την κινητοποίηση, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ ζητεί να καταργηθεί η διαθεσιμότητα, να επανασυσταθούν οι καταργημένες οργανικές θέσεις και να επανέλθουν οι εργαζόμενοι διοικητικοί διαθέσιμοι στις θέσεις τους.

Πηγή




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου