Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Επαναστατούν οι σωφρονιστικοί στις φυλακές Αγίου Στεφάνου


Έκρυθμη είναι η κατάσταση στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα.

Τα δύο απανωτά περιστατικά που έγιναν μέσα σε λίγες ώρες, το πρώτο ανάμεσα στους τρεις κρατουμένους και το δεύτερο με έναν κρατούμενο να απειλεί δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, είναι μόνο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Τα επεισόδια ανάμεσα στους κρατούμενους, άλλοτε μικρά, άλλοτε μεγαλύτερα -όπως το τελευταίο που είχε το αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων- είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ οι υπάλληλοι των φυλακών δεν είναι λίγες φορές που έχουν εκφράσει ανοικτά τον φόβο τους ότι είναι δύσκολο, με βάση τις συνθήκες που επικρατούν να ελέγχουν την κατάσταση.

Οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι είναι ελάχιστοι στον αριθμό, μπροστά σε έναν αριθμό κρατουμένων που συνεχώς αυξάνεται.

Τα κελιά στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου είναι στοιβαγμένα από κόσμο και το γεγονός αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολες τις συνθήκες διαβίωσης για τους έγκλειστους.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την κατάσταση που υπάρχει στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, τα δύο απανωτά επεισόδια κρούουν το καμπανάκι κινδύνου και η πολιτεία θα πρέπει να λάβει απαραίτητα μέτρα, αυξάνοντας τον αριθμό των εργαζομένων και ταυτόχρονα βελτιώνοντας τις συνθήκες ποιότητας ζωής των κρατουμένων, καθώς το σωφρονιστικό κατάστημα στην ουσία δεν χωρά άλλους.

Διαφορετικά είναι μαθηματικά βέβαιο ότι τέτοιου είδους σοβαρά επεισόδια θα ξαναγίνουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι τους τελευταίους μήνες υπάρχουν κελιά όπου ζουν από οχτώ έως δέκα άτομα μέσα σε λίγα μόνο τετραγωνικά μέτρα.

Πηγή: patrasevents.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου