Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Έρχεται νέο κούρεμα στα νοσοκομεία! Πόσα κονδύλια θα χαθούν



Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Η κυβέρνηση έπειτα και από σχετικές πιέσεις της τρόικας θα προχωρήσει σε νέα κουρέματα του προϋπολογισμού των νοσοκομείων την επόμενη χρονιά.
Γι αυτό εργαζόμενοι, γιατροί και ασθενείς θα πρέπει να τη…βγάλουν με πολύ λιγότερα χρήματα για τις βασικές ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια της παρουσία τους στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατροτεχνολογίας του ΣΕΙΒ που διοργάνωσε η Ethos Media,
Το 2015 θα υπάρξει μείωση των λειτουργικών δαπανών στο ΕΣΥ  και έτσι από 1,6 δις  ευρώ που ήταν το 2014, θα πρέπει να καθηλωθούν στα 1,45 δις ευρώ.

Πρόκειται για κονδύλια αγοράς υγειονομικού υλικού, υπηρεσιών όπως σίτιση και καθαριότητα και με εξαίρεση τη μισθοδοσία που προκύπτει από τις κεντρικές δαπάνες του υπουργείου Οικονομικών.
Τα νέα κουρέματα πάντως αναμένεται να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των νοσοκομείων δεδομένου πως σήμερα με δυσκολία αγοράζονται τα βασικά υλικά.

Δεν είναι τυχαίο πως συχνά πυκνά η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) διαμαρτύρεται πως δεν υπάρχουν από γάντια μέχρι απλές γάζες και βαμβάκια ενώ η ποιότητα των υλικών που φθάνουν πλέον στο ΕΣΥ είναι πολύ κακή με συνέπεια να παρατηρούνται ακόμη και φαινόμενα όπου τα ράμματα …κόβονται κατά τη διάρκεια επεμβάσεων επειδή είναι αγορασμένα από Τρίτες χώρες και αποτελούν ότι χειρότερο κυκλοφορεί.

Ήδη οι διοικήσεις των νοσοκομείων έχουν λάβει εντολή να περικόψουν τα …περιττά όπου και αν αυτά υπάρχουν με συνέπεια να υπάρχουν συνεχείς γκρίνιες προς την οδό Αριστοτέλους.


Πηγή : iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου