Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Δεν βάζουν μυαλό στο ΥΠΟΙΚ : Την Προσοχή σας ταλαιπωρημένοι μόνο ένας συνιδιοκτήτης πληρώνει τα τέλη κυκλοφορίας




Γράφει ο Γιάννης Αθανασίου

Δεν έχει φρένο η βιασύνη και η απερισκεψία των στελεχών του ΥΠΟΙΚ!!

 Έτσι και είσαι συνιδιοκτήτης σε ένα αυτοκίνητο τα ειδοποιητήρια για τα τέλη θα έρθουν και στους δύο.

Ναι καλά ακούσατε εάν για παράδειγμα έχετε ένα αυτοκίνητο 1400 κυβικών εκατοστών και οι ιδιοκτήτες είναι δύο θα τους εμφανιστούν στο taxis  τα τέλη κυκλοφορίας και στα δύο ονόματα 240 χ 2 δηλαδή!!!

Μετά λοιπόν την νέα πατάτα από το ΥΠΟΙΚ έβγαλε πριν από λίγο διευκρινιστική ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων,  για τα έντυπα των τελών κυκλοφορίας που έχουν αναρτηθεί ήδη στο taxis και μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για διπλοεγγραφή σε περιπτώσεις συνιδιοκτησίας.

Όπως αναφέρει η ΓΓΠΣ στην ανακοίνωση της :

 "αναφορικά με τα έντυπα Τελών Κυκλοφορίας 2015 σας ενημερώνουμε ότι, στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσυκλετών δημιουργούνται ειδοποιητήρια πληρωμής τελών κυκλοφορίας, για τον Α.Φ.Μ. κάθε συνιδιοκτήτη, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανάκτηση μέσω διαδικτύου και η πληρωμή τους από αυτόν που το επιθυμεί.

Δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται μόνο από τον έναν συνιδιοκτήτη και τούτο διότι, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις που ισχύουν, τα τέλη κυκλοφορίας είναι αδιαίρετα.

Επισημαίνεται ότι, τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργούνται ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια για κάθε συνιδιοκτήτη ξεχωριστά, κάτι που ήταν ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια όταν η αποστολή τους γίνονταν ταχυδρομικά".
Όπως και τα προηγούμενα δύο έτη, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στην υπηρεσία Εκτύπωσης Τελών Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων του Τaxis, θα συμπληρώνουν τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και αφού θα αποκτούν πρόσβαση στα στοιχεία του οχήματος τους θα εκτυπώνουν την ταυτότητα οφειλής με την οποία θα εξοφλούν το φόρο σε τράπεζες και ΕΛΤΑ.


Γιάννης Αθανασίου

NOW


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου