Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ


Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης θα είναι πλέον ο νέος συνήγορος υπεράσπισης του προφυλακισμένου για την «εγκληματική δράση» της «Χρυσής Αυγής», ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα.
Ο παραιτηθείς από το Δικαστικό Σώμα, Σπύρος Μουζακίτης ο οποίος μαζί με τον πρώην συνάδελφό του εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη χειρίστηκαν στο παρελθόν σοβαρότατες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων η περίφημη λίστα Λαγκάρντ και οι δανειοδοτήσεις κομμάτων, εδώ και λίγο ασκεί το δικηγορικό λειτούργημα.
Στο πλαίσιο αυτό όχι μόνο ανέλαβε την υπεράσπιση του Στάθη Μπούκουρα, καταθέτοντας ήδη αίτηση αποφυλάκισής του, αλλά με σχετική δήλωσή του στρέφεται εμμέσως πλην σαφώς κατά του πρώην συναδέλφου του Ισίδωρου Ντογιάκου που εισηγήθηκε την παραπομπή σε δική συνολικά 70 κατηγορουμένων για «εγκληματική οργάνωση». Σύμφωνα με τον κ. Μουζακίτη «από την μελέτη της σχετικής δικογραφίας και την εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού, σχημάτισα την πεποίθηση ότι ο Ευστάθιος Μπούκουρας είναι αθώος. Το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως έχοντας στους ώμους μου 32 και πλέον χρόνια εμπειρίας και λειτουργηματικής διαδρομής».

Όπως επισημαίνεται στη σχετική αίτηση άρσης της προσωρινής κράτησης του Στάθη Μπούκουρα που κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών «ο κος Εισαγγελέας (σ.σ ο κ. Ντογιάκος) επιχειρεί στην πρόταση του να «δαιμονοποιήσει» εκφράσεις που χρησιμοποιούν πολλοί πολιτικοί όταν ομιλούν, στο πλαίσιο του να δείξουν στον κόσμο την αφοσίωση τους στο έργο που έχουν κληθεί να παράγουν, όπως οι λέξεις “μάχη”, “τελική νίκη”, “ανήκω στον στρατό της Χρυσής Αυγής”, “στρατιώτης”…». Μάλιστα παρατίθενται παραδείγματα από αποσπάσματα συνεντεύξεων βουλευτών άλλων κομμάτων προκειμένου να καταδειχθεί ότι «οι λέξεις, όταν χρησιμοποιούνται από έναν πολιτικό δεν έχουν την κυριολεκτική τους σημασία».
Ο κατηγορούμενος ανεξάρτητος βουλευτής, μέσω της αίτησης αποφυλάκισής του επιτίθεται ακόμη  στον κ. Ντογιάκο  επειδή –όπως υποστηρίζει-  «επέλεξε για πολλοστή φορά, οτιδήποτε αποδεικνύει την ευαισθησία και την αληθινή ποιότητα της προσωπικότητας μου, είτε να το αποκρύψει, όπως έκανε με τους μάρτυρες που ήρθαν και κατέθεσαν για την προσωπικότητα μου και την παρουσία μου στην Κορινθία, ή να το απαξιώσει πλήρως».


Πηγή : newsbomb.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου