Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΟΗΕ: Το Ισλαμικό Κράτος διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας


Το Ισλαμικό Κράτος διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου σε ευρεία κλίμακα στα εδάφη που έχει υπό τον έλεγχό του στη Συρία.
Τα παραπάνω αναφέρει στην πρώτη έκθεσή της για την τζιχαντιστική οργάνωση,
η Επιτροπή Έρευνας για τα Εγκλήματα στη Συρία, η οποία έχει συγκροτηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη.
Η Επιτροπή καταγράφει μακρά σειρά εγκλημάτων, η οποία βασίζεται στις πληροφορίες που έδωσαν 300 θύματα και αυτόπτες μάρτυρες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που διέφυγαν ή ζουν ακόμη στη βορειοανατολική Συρία.
Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για μαζικές σφαγές σε βάρος θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων, αποκεφαλισμούς, σεξουαλική δουλεία και αναγκαστικές εγκυμοσύνες.
Οι ειδικοί οι οποίοι μετέχουν στην επιτροπή ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να εξασφαλίσει ότι οι διοικητές του Ι.Κ. οι οποίοι είναι ένοχοι για εγκλήματα πολέμου θα προσαχθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
«Με τις μαζικές εκτελέσεις των αιχμαλώτων μαχητών και πολιτών έπειτα από επιθέσεις, τα μέλη του Ι.Κ. διέπραξαν στυγερές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και το έγκλημα πολέμου της μαζικής δολοφονίας», υπογραμμίζεται στην έκθεση και προστίθεται ότι το Ι.Κ. «έχει αποκεφαλίσει, πυροβολήσει και λιθοβολήσει άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε δημόσιους χώρους σε πόλεις και χωριά σε όλη τη βορειοανατολική Συρία».


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου