Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Μόνο με εθνική συνεννόηση και ενότητα μπορούμε να φρενάρουμε τα βρώμικα σχέδια του ΔΝΤ σε βάρος της χώρας μας.



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Την άνοιξη του 2014 ακούσαμε και επίσημα από το ΔΝΤ ότι “κάναμε ένα τεράστιο λάθος με την Ελλάδα” παραδέχτηκαν δηλαδή αυτό που ζούμε και βιώνουμε καθημερινά όλοι οι έλληνες πολίτες, το καταστροφικό και λανθασμένο πρόγραμμα σε βάρος μας.

Στράγγισαν μια χώρα και συνεχίζουν να θέλουν να της πάρουν και ότι τελευταίο της έχει μείνει, ζητώντας νέα επώδυνα μέτρα γιατί δεν υπάρχει κανένας να τους σταματήσει, έχουν απέναντι τους μια υποτακτική κυβέρνηση που μέσα της έχει στελέχη που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να λένε ¨δόξα τον θεό που ήρθε η τρόικα¨.

Και έχουν απέναντι τους και τα κόμματα της αντιπολίτευσης με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει να ακούει για εθνική συνεννόηση μπρός στο υπαρκτό κίνδυνο της τρόικα η οποία καταστρέφει τα πάντα με μοναδικό σκοπό να παραμείνει όσα χρόνια περισσότερα μπορεί στην χώρα μας για να ξεζουμίζει ένα λαό και να κερδοσκοπεί υπέρ των συμφερόντων τους.

Έχουν βρει και τα κάνουν βλέποντας την χαμηλής ποιότητας πολιτικού δυναμικού της χώρας και του μπάχαλου που επικρατεί στην βουλή και στην πολιτική της χώρας γενικότερα, αφού δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για το κοινό συμφέρων της χώρας και των πολιτών της θα το με τους φλεγματικούς της τρόικα, απαιτώντας μάλιστα και αλλαγή στάσης; Δεν υπάρχει η απαιτούμενη σοβαρότητα για να γίνει αυτό.

Κανένας από τους φλεγματικούς που επισκέπτονται την χώρα μας δεν έχει πρόγραμμα για να βγει η χώρα από την ύφεση, το πρόγραμμα τους είναι συγκεκριμένο βρείτε λεφτά για να πληρώνεται στους πιστωτές σας.

Έχουν βυθίσει την χώρα μας στην ύφεση με της επιλογές τους και μόλις βλέπουν να γίνεται μια προσπάθεια ανάσα για τους πολίτες όπως οι 100 δόσεις για τους οφειλέτες επιτίθονταν και εκβιάζουν για να την πάρει πίσω η κυβέρνηση.

Πήγε καλά ο τουρισμός και έφερε έσοδα; Να αυξηθεί ο ΦΠΑ στον τουρισμό για να έχουν αρνητικές επιπτώσεις του χρόνου οι όποιες προσπάθειες σας.

Όλοι ξέρουν ότι ο ρόλος των φλεγματικών του ΔΝΤ είναι βρώμικος και βάλουν εναντίον μιας χώρας που τους ανέχεται, ενεργώντας υπέρ των πιστωτών και μόνο αδιαφορώντας για το μέλλον των Ελλήνων.

Την προηγούμενη εβδομάδα είπε ο υπουργός οικονομικών και πάλι ότι η τρόικα έκανε και κάνει λάθη και τι γίνεται; Οι κότες άλαλες, δυστυχώς και δεν κουνιέται φύλλο.

Την άνοιξη το IMF το ανεξάρτητο γραφείο αξιολόγησης είχε παραδεχτεί πρώτο τα λάθη της τρόικας και τον βρώμικο και εγκληματικό ρόλο της και τότε πάλι οι κότες άλαλες!!

Ποτέ η κυβέρνηση δεν έκανε ανοιχτή κριτική στην τρόικα ειδικά με τον Στουρνάρα υπουργό οικονομικών που έπαιζε τον δικό του βρώμικο ρόλο υπέρ των δανειστών και κατά των ελλήνων.

Πάντα γινόταν προσεκτική κριτική εναντίον του προγράμματος του ΔΝΤ και παράλληλα οι προστάτες του ΔΝΤ προσπαθούσαν να κρύψουν το έγκλημα που διέπρατταν εναντίον του ελληνικού λαού λοιδορώντας τους άλλους που έκαναν κριτική λέγοντας τους ψεύτες η κομουνιστές και ευχαριστούσαν όπως κάνουν ακόμα και τώρα τον θεό που ήρθε η τρόικα στην χώρα μας.

Αυτό το παραμύθι ότι όλοι όσοι ήταν και είναι αντίθετοι με αυτή την καταλήστευση των οικογενειών με τα παράλογα μέτρα και την άθλια τοκογλυφική φορολογία είναι κομουνιστές και αριστεροί και δεν θέλουν το καλό της χώρας δεν είναι άμυνα είναι βλακεία!!!

Και ενώ ξέρουμε εδώ και μήνες ότι το ΔΝΤ βαδίζει σε λάθος δρόμο με το πρόγραμμα του και κάνει κακό στην χώρα μας τι κάνουμε; Συνεχίζουν στην κυβέρνηση να τους φοβούνται και υπομένουν και περιμένουν και προσυπογράφουν νέα μέτρα κατά του ελληνικού λαού για να τους έχουν ευχαριστημένους.

Η έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (Independent Evaluation Office) του ΔΝΤ που δόθηκε την άνοιξη στη δημοσιότητα, περιγράφει το πρόγραμμα στο οποίο εντάχθηκε η Ελλάδα, ως ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά λάθη του Ταμείου.

Είναι τέτοια η κρίση αλήθειας και θράσους του ταμείου που έφτασε στο σημείο να το συγκρίνει με τα «μεγάλα σφάλματα» που έκανε ο διεθνής οργανισμός στις προβλέψεις του για την ασιατική κρίση το 2007 και στην Αργεντινή στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Το ανεξάρτητο γραφείο του ΔΝΤ αξιολόγησε τις προβλέψεις των στελεχών του σε 103 χώρες από το 1990 μέχρι και το 2011. Η έρευνα και αξιολόγηση του γραφείου εστίασε σε χώρες μεγάλου ενδιαφέροντος στις οποίες έχουν χορηγηθεί σημαντικά ποσά , καταλήγοντας στη διαπίστωση ότι οι αναλυτές του οργανισμού προχωρούσαν σε αισιόδοξες εκτιμήσεις για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό.

Αυτή η υπεραισιοδοξία των στελεχών του ΔΝΤ κατέληξε στο να χορηγούνται μεγαλύτερα δάνεια στις χώρες και με τα λάθος στοιχεία που έδιναν να ανάγκαζαν τις οικονομίες (όπως η Ελλάδα) σε υπερχρέωση.

Στην περίπτωση ειδικά της Ελλάδας, τα δάνεια μετατράπηκαν από ιδιωτικά σε διακρατικά, υπό βρετανικό δίκαιο, με τους ομολογιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία που είχαν δηλώσει την έμπρακτη στήριξή τους προς το δημόσιο με την αγορά ελληνικών ομολόγων, να δέχονται το κούρεμα, χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου τους.

Το ΔΝΤ προχωρούσε ανεξέλεγκτο συνεχώς σε τροποποιήσεις των στοιχείων, με αποτέλεσμα να εγκρίνονται όλο και περισσότερα δάνεια, ακόμα και δυο φορές πάνω από τη συνεισφορά κάθε χώρας στον διεθνή οργανισμό.

Αυτή η αθλιότητα συνέβη και στην περίπτωση της Ελλάδας, με το Ταμείο να δέχεται συνεχώς το γεγονός ότι η χώρα μας έχει επαρκή χρηματοδότηση τους επόμενους 12 μήνες, με το χρέος να είναι δήθεν διαχειρίσιμο.

Η εγκληματική συμπεριφορά του ΔΝΤ κατά της χώρας μας αλλάζοντας συνέχεια τα στοιχεία καθώς το διάστημα Νοέμβριος 2010 - Απρίλιος 2013, το ΔΝΤ αναθεώρησε επανειλημμένα τις προβλέψεις του για το ονομαστικό ΑΕΠ της Ελλάδας το 2014, βοήθησε στο τραγικό αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί πολύ περισσότερο ο σχεδιασμός του προγράμματος προσαρμογής.

Και το ερώτημα είναι στο υπουργείο οικονομικών οι οικονομολόγοι δεν αντιλήφθηκαν τα λάθη της τρόικα; Γιατί δεν τα έκαναν σημαία με αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες για την αλλαγή προγράμματος;

Μήπως το είχαν αντιληφθεί αλλά η γραμμή που είχαν ήταν να κάνουν ότι δεν τα αντιλαμβάνονται;

Δεν εξηγείται αλλιώς το γιατί από την άνοιξη μέχρι σήμερα δεν μιλάει κανένας και δεν αντιδρά κανένας στις παράλογες απαιτήσεις των φλεγματικών τροικανών.

Εθνική συνεννόηση είναι η μόνη τακτική μας και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.

Δεν πρέπει τέτοια κρίσιμες στιγμές να υπάρχει κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αλλά ενωμένος όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας για να δείξουν ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν είναι αυτό που δείχνουν και οι λίγοι δεν αντιπροσωπεύουν τους πολλούς.
Θ
α πρέπει όλα τα κόμματα να απομονώσουν τους επικινδύνους βουλευτές τους και τους φιμώσουν ώστε να μην ξεφτιλίζεται ο πολιτικός κόσμος και γελάνε στην Ευρώπη με τα χάλια μας και την ποιότητα των πολιτικών μας.

Όχι ο εκθειασμός από επικινδύνους πολιτικούς υπέρ της τρόικας αλλά ο εκθειασμός των προσπαθειών όλων των Ελλήνων για αυτά που έχουν τραβήξει όλα αυτά τα χρόνια και η σκληρή κριτική για τα αλλεπάλληλα λάθη της τρόικα.

Εθνική συνεννόηση και ενότητα αυτό είναι το όπλο μας κατά των βρόμικων σχεδίων της τρόικα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου