Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Άρθρο - μήνυμα του Σαμαρά στην τρόικα: όχι παράλογες απαιτήσεις



Με άρθρο του στο Έθνος της Κυριακής, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμράς, στέλνει μήνυμα στην τρόικα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έκανε και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι χρειάζεται, άρα οι δανειστές πρέπει να αποσύρουν τις παράλογες απαιτήσεις τους.

Ειδικότερα, όπως γράφει ο κ. Σαμαράς, "όταν έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων και δημοσιονομικής προσαρμογής μέσα σε ελάχιστο χρόνο, κανείς δεν μπορεί να μας μέμφεται ότι τάχα δεν κάνουμε αρκετά".

Και προσθέτει ότι "θα συνεχίσουμε να τηρούμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους. και θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, αλλά το πιο σημαντικό, μετά τη συμφωνία για την επόμενη μέρα, είναι η πολιτική σταθερότητα".

Το μήνυμα του πρωθυπουργού έρχεται τη στιγμή που η τρόικα επιμένει στη λήψη νέων επώδυνων μέτρων που φτάνουν σε νέες περικοπές συντάξεων.

Ο πρωθυπουργός θέτει, ακόμη, το δίλημμα αν "θα μείνει η Ελλάδα στον δρόμο της εξυγίανσης, τηρώντας τους δημοσιονομικούς της στόχους και συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις, ή θα επιστρέψει στην εποχή των ελλειμμάτων και στην ανατροπή των μεταρρυθμίσεων".

Και παράλληλα, ο κ. Σαμαράς δεν αποφευγει να εξαπολύσει επίθεση στον ΣΥΡΙZΑ, γράφοντας ότι κάνουν "ό,τι μπορούν, για να τινάξουν τα πάντα στον αέρα". "Πήγαν στο Λονδίνο και απέδειξαν ότι το οικονομικό τους πρόγραμμα ταυτίζεται με τη διάλυση της χώρας!", σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Ακόμα κι έτσι, "αν αλλάξουν στάση σε ένα μόνο -στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας- η συνεννόηση μαζί τους μπορεί να γίνει και αύριο", προσθέτει ο Αντώνης Σαμαράς, αναφορικά με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχετικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε σύσκεψη του κόμματος στη Λαμία, τόνισε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχτεί τα νέα μέτρα σε βάρος του λαού που ετοιμάζονται να υπογράψουν και να επιβάλουν". Στο μόνο πράγμα που θα μπορούσε να συναινέσει, είπε, είναι "καθαρές, εκλογές τώρα".


Πηγή : pathfinder.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου