Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Δεν πτοείται ο Μπράνσον παρά την φονική συντριβή του τουριστικού διαστημόπλοιου


Θα επιμείνει στο σχέδιό του για τουριστικές διαστημικές πτήσεις ο Ρίτσαρντ Μπάνσον, ιδρυτής της εταιρείας Virgin Galactic, μετά τη μοιραία συντριβή ενός τουριστικού διαστημοπλοίου στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας από τους δύο πιλότους του.
Ο Μπράνσον, ο οποίος θα επισκεφθεί τον τόπο του δυστυχήματος στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας, χαρακτήρισε το δυστύχημα "συντριπτική απώλεια", η οποία όμως δεν θα σημάνει το τέλος του κοινού προγράμματός του με την αμερικανική εταιρεία Scaled Composites.
"Γνωρίζαμε ανέκαθεν πως ο δρόμος για το διάστημα είναι εξαιρετικά δύσκολος και πως κάθε νέο σύστημα μεταφοράς έχει να αντιμετωπίσει κακές ημέρες νωρίς στην ιστορία του", ανέφερε στον ιστότοπό του ο Βρετανός επιχειρηματίας.
"Το διάστημα είναι δύσκολο αλλά αξίζει τον κόπο", πρόσθεσε. "Θα επιμείνουμε και θα προχωρήσουμε μαζί".
"Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα προχωρήσει", δήλωσε προς το BBC ο Τζον Γκούντγουιν, ο οποίος έχει αγοράσει εισιτήριο για μια διαστημική πτήση της Virgin Galactic. "Όταν σκεφτείς τις πτήσεις πριν από 100 χρόνια, γίνονταν δυστυχήματα".
Ο φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, ο τραγουδιστής της ποπ Τζάστιν Μπίμπερ, ο κωμικός Ράσελ Μπραντ και ο ηθοποιός Άστον Κούτσερ πιστεύεται ότι είναι μεταξύ αυτών που έχουν δηλώσει υποψηφιότητα για ένα διαστημικό ταξίδι.
Η Virgin Galactic ανακοίνωσε πως έχει συγκεντρώσει συνολικά προκαταβολές 50 εκατ. στερλινών από περίπου 700 ανθρώπους που ελπίζουν να πετάξουν στο διάστημα.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου