Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Οπαδοί του Ολυμπιακού αντιδρούν στη δολοφονία του Σέρβου! (ΦΩΤΟ)


Συγκλονίζει η στυγερή δολοφονία του Σέρβου οπαδού του Ερυθρού Αστέρα που μαχαιρώθηκε στην καρδιά, στην Κωνσταντινούπολη. Τα social media πήραν “φωτιά”, ενώ αντέδρασαν κι οι οπαδοί του Ολυμπιακού που είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς του Αστέρα.
Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος του Ολυμπιακού, Porto Leone, σχολίασε τη δολοφονία στη σελίδα του στο Facebook:

"Ενας αδερφός Σέρβος σκοτώθηκε με μαχαιριές σήμερα στην Τουρκία όπου είχε πάει να δει τον Ερυθρό απέναντι στην Γαλατά. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους Delije που χασαν ενα δικο τους. Η θλίψη μας είναι μεγάλη. RIP".


Ο 25χρονος Μάρκο Ίβκοβιτς έχασε τη ζωή του έξω από το γήπεδο της Γαλατάσαραϊ, “Αμπντί Ιπεχτσί”. Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ οι περίπου 400 Ντελιγιέ δεν μπήκαν στο γήπεδο, καθώς οι Τούρκοι διοργανωτές παραβίασαν τη συμφωνία για την παραχώρηση εισιτηρίων στον Αστέρα.

Οι Τούρκοι οπαδοί επιτέθηκαν με πέτρες και καπνογόνα στους Σέρβους και τους προκαλούσαν φωνάζοντας: ''Κόσοβο, Κόσοβο!''. Στη συμπλοκή των οπαδών έπεσε νεκρός ο Μάρκο Ίβκοβιτς.


Κι ο πρόεδρος του Αστέρα, Νεμπόισα Κόβιτς αντέδρασε βάλλοντας κατά των διοργανωτών του αγώνα:
"Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του παιδιού. Τα παιχνίδια δεν γίνονται για να σκοτώνονται άνθρωποι. Αυτή η οργάνωση του αγώνα ήταν ντροπή και η συμπεριφορά της αστυνομίας επαίσχυντη. Ήξεραν τον κίνδυνο αλλά έριξαν δακρυγόνα στους οπαδούς μας οι οποίοι στη συνέχεια δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια από χούλιγκανς. Πρώτα τους είπαν ότι τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί, ενώ το γήπεδο είχε κενές θέσεις. Υπάρχουν φωτογραφίες που το αποδεικνύουν. Εμείς στο πρώτο ματς ήμασταν καλοί οικοδεσπότες. Και τώρα μας κατηγορούν και από πάνω”

Ο κ. Κόβιτς χαρακτήρισε “αηδιαστικές” τις δηλώσεις του Τούρκου προπονητή, Εργκίν Αταμάν που χαρακτήρισε “τρομοκράτες” τους Σέρβους: “Ηταν αηδιαστικές. Θα πρέπει να ντρέπεται!".


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου