Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Παραιτείται ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Δ.Παπαγιαννίδης



Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Υγείας ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του ΕΚΑΒ Δημήτρης Παπαγιαννίδης.
Με την παραίτησή του, ο κ. Παπαγιαννίδης αναλαμβάνει την ευθύνη για την καθυστερημένη κινητοποίηση του Εθνικού Κέντρου στο τροχαίο που σημειώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στην Σάμο, όπου σκοτώθηκε ένας 34χρονος άνδρας, πατέρας τεσσάρων παιδιών.
Για το θάνατο του πολύτεκνου πατέρα κατηγορήθηκε το ΕΚΑΒ που δεν μπόρεσε να καλύψει το περιστατικό με αποτέλεσμα ο άτυχος 34χρονος να ξεψυχήσει στο δρόμο.
Το τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ο άτυχος άντρας έχασε τον έλεγχο του δικύκλου που οδηγούσε και προσέκρουσε πάνω σε κολώνα φωτισμού.
Το τροχαίο έγινε στις 17:45 της 20ης Νοεμβρίου και το πρώτο τηλεφώνημα στο ΕΚΑΒ έγινε στις 18:03. Δύο λεπτά αργότερα το Κέντρο δήλωσε αδυναμία να στείλει ασθενοφόρο γιατί το μοναδικό που υπήρχει μετέφερε άλλον ασθενή. Στις 18:06 ο διοικητής του νοσοκομείου της Σάμου ζήτησε τη βοήθεια του στρατού. Περίπου 40 λεπτά μετά την κλήση στο ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο της ταξιαρχίας έφυγε από το νοσοκομείο της Σάμου με πλήρωμα δύο γιατρούς για να επιστρέψει περίπου μια ώρα αργότερα με τον άτυχο άνδρα δυστυχώς νεκρό.
Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Παπαγιαννίδης ζητά συγγνώμη προσωπικά από την οικογένεια του εκλιπόντος και σημειώνει ότι με την παραίτησή του ζητά την άμεση επίλυση των προβλημάτων που δεν επιτρέπουν την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ σε όλη την χώρα.


Πηγή : protothema.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου