Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Στουρνάρας αμετανόητος και ανάλγητος : «ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ Ο ΕΝΦΙΑ»


Αμετανόητος, ανάλγητος και προκλητικός ο Στουρνάρας για ακόμα μία φορά μετά τα αποτυχημένα δημιουργήματα του όπως ο φόρος στο πετρέλαιο που απέτυχε παταγωδώς ζημιώνοντας το κράτος και επηρεάζοντας μέχρι θανάτου τις ζωές των Ελλήνων, αναφέρθηκε απαντώντας στην κριτική που δέχεται για τον ΕΝΦΙΑ λέγοντας ότι ακόμα ένα αντισυνταγματικό μέτρο,  κατά τον ίδιο τον Στουρνάρα είναι ένα δίκαιο μέτρο και αποτελεσματικό,  αγνοώντας ότι το μέτρο έχει αποτύχει εισπρακτικά μέχρι στιγμής.

Την ίδια ακριβώς τακτική όπως με τον φόρο πετρελαίου που αντιδρούσε όλη σχεδόν η βουλή (εκτός ορισμένων γνωστών εξαιρέσεων))  και όλοι η Έλληνες και ο ίδιος έλεγε πόσο καλό αποτυχημένο μέτρο ήταν, αλλά πώς να του γίνει μάθημα όταν τον τοποθετείς ως διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος για να τον επιβραβεύσεις για τα όσα καταστροφικά έκανε προς όφελος της τρόικα.

Όπως ήταν φυσικό και άργησε, τάχθηκε και υπέρ μιας συμφωνίας με την τρόικα άμεσα, τονίζοντας ότι κυβέρνηση και δανειστές οφείλουν να δείξουν «ρεαλισμό και ευελιξία», καθώς «δεν πρέπει για κανένα λόγο να ανακοπεί η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας».

Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής είπε ότι : «Είναι προς το συμφέρον, τόσο της ελληνικής πλευράς όσο και της τρόικας να υπάρξει συμβιβασμός αμέσως, με βάση τα υπαρκτά δεδομένα και την κοινή λογική. Δεν πρέπει για κανένα λόγο να ανακοπεί η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας»

Συνέχισε λέγοντας : «Όλοι, και η τρόικα και η ελληνική πλευρά, πρέπει να δείξουμε ρεαλισμό και ευελιξία, προκειμένου να κλείσει αμέσως η συμφωνία».

Σημείωσε ότι, οι πιστωτές πρέπει να τιμήσουν τη δέσμευση που είχαν αναλάβει για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, ενώ επιμένει ότι δεν χρειάζονται οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, αλλά μεταρρυθμίσεις και κατάργηση ειδικών φορολογικών καθεστώτων, όταν αυτά δεν δικαιολογούνται από κοινωνικούς και αναπτυξιακούς λόγους.

Τελειώνοντας σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, τονίζει ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στην αποτελεσματική διαχείριση των προβληματικών δανείων, ώστε να απελευθερωθεί ρευστότητα για τη χρηματοδότηση της οικονομίας και  εκτίμησε ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, επέδρασε αρνητικά στην προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου