Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ποιος είναι ο “χασάπης” της ελληνικής Υγείας; Ο τροϊκανός που κουρεύει χωρίς σταματημό


Όσοι τον έχουν συναντήσει μιλούν για έναν εξαιρετικά σκληρό Ιταλό που ήρθε για να αλλάξει τα ...φώτα στους Έλληνες ασθενείς.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ο Τζουζέπε Καρόνε που είναι ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα, πολλοί λένε ότι ακολουθεί την τακτική του ...Δον Κορλεόνε καθώς όλοι έχουν το φόβο του και τρέμουν την κάθε του ...έμπνευση!

Έμπνευση που δεν υπάρχει περίπτωση να μην περιλαμβάνει κούρεμα στις δαπάνες υγείας.
Πρόκειται για το πρόσωπο που όλοι θα ήθελαν να έχουν από...κοντά αλλά λίγοι τον συναντούν τετ-α-τετ και λένε και λίγες κουβέντες παραπάνω.

Ο  Τζουζέπε Καρόνε άλλωστε δεν φημίζεται και για τα χαμόγελα του. Όσοι έχει τύχει να συνομιλήσουν μαζί του και έχουν κάτσει στο ίδιο τραπέζι, περιγράφουν έναν σχεδόν αγέλαστο τύπο που περιορίζεται σε ελέγχους σε όλους τους τομείς της Υγείας.

Άλλωστε ο Ιταλός σκληρός της τρόικας βρίσκεται ακριβώς γι αυτόν το λόγο στη χώρα μας. Να ελέγχει κάθε δαπάνη, σε νοσοκομεία, φάρμακα και υλικά και να εισηγείται βέβαια στη συνέχεια περικοπές.
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που κάθεται δίπλα στους Έλληνες υπουργούς Υγείας και δε διστάζει ως άλλος...αυτοκράτορας να υψώνει και τη φωνή του.

Πρόσφατα μάλιστα εισηγήθηκε νέες περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη θεωρώντας ότι οι Έλληνες έχουν πολλά...δωρεάν φάρμακα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Όσοι τον γνωρίζουν καλά πάντως ή έχουν συναναστραφεί μαζί του, λένε πως ο “κύριος τρόικα” δεν παίρνει από λόγια.

Έχει χρειαστεί μάλιστα να ακολουθηθεί...διπλωματική τακτική από τους εκάστοτε υπουργούς για να “ψηθεί” και να μην εισηγηθεί νέα μέτρα κατά του συστήματος υγείας της χώρας μας.
Ενδεικτικό πάντως του προφίλ που θέλει να διατηρεί ο μεσήλικας κ.Καρόνε είναι το γεγονός πως δεν του αρέσουν οι φωτογραφίες και προσπαθεί να αποφεύγει τα φλάς των φωτογράφων.

Τώρα εάν οι άγριες προθέσεις του σκληρού τροϊκανού καμφθούν το επόμενο διάστημα δεδομένου πως η Ελλάδα ζει τη χειρότερη υγειονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, το μέλλον θα το δείξει...

Πηγή : iatropedia.gr

Σχόλιο NOW : Όπου βρεις τα κάνεις και εάν κρίνεις από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου υγείας επί Άδωνι Γεωργιάδη πάλι καλά που έχουμε και νοσοκομεία έστω να υπολειτουργούν.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου