Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

«Μέγας Αλέξανδρος ή Ηφαιστίωνας» ισχυρίζεται η Αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ


Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για τον «ένοικο» του τάφου της Αμφίπολης, με την αμερικανίδα αρχαιολόγο Ντόροθι Κινγκ να…ποντάρει είτε στον Μέγα Αλέξανδρο είτε στον Ηφαιστίωνα.
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για την ανακάλυψη του σκελετού, η αρχαιολόγος έγραψε στο Twitter: «Η καύση του

νεκρού ήταν το φυσιολογικό στη Μακεδονία (για παράδειγμα Βεργίνα). Ιστορικές πηγές δίνουν μόνο δύο νεκρούς που ταριχεύτηκαν για να επιστρέψουν στο σπίτι τους: Τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Ηφαιστίωνα».


Σε διαφορετικό tweet, δηλαδή σύντομο μήνυμα στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Twitter, η Κίνγκ εξήγησε ότι το γεγονός ότι υπάρχει σαρκοφάγος αντί για ένα κουτί με οστά και στάχτες είναι συναρπαστικό. «Αν είναι άντρας, ο Ηφαιστίωνας;» έγραψε η ειδικός, που φαίνεται ότι παρακολουθεί στενά τις αποκαλύψεις στον Τύμβο Καστά.

Την ίδια ώρα, η αρχαιολόγος αναρωτήθηκε εάν ο νεκρός ενταφιάστηκε όταν δημιουργήθηκε το μνημείο ή αργότερα. «Για να ξεκαθαρίσω, όμως, ακόμα και εάν ο σκελετός είναι περίπου από την εποχή της κατασκευής του τάφου δεν μπορώ να καταλάβω για ποιόν άλλο θα μπορούσε να είχε δημιουργηθεί» ανέφερε λίγη ώρα αργότερα.




Πηγή : ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου