Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Παραιτείται ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Στύλιος



Την παραίτησή του υποβάλλει αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Στύλιος, ο οποίος επισκέπτεται γι΄αυτό τον λόγο τον υπ. Επικρατείας Δ. Σταμάτη.
Η παραίτηση του υφυπουργού ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό, ύστερα από την ανοίκεια επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Στύλιος, μέσα στη Βουλή, κατά της Λιάνας Κανέλλη.
Ζήτησε συγγνώμη αλλά ήταν αργά
Νωρίτερα ο κ. Στύλιος είχε επιχειρήσει με δήλωσή του στους δημοσιογράφους να ανασκευάσει κάνοντας λόγο για «λεκτικές υπερβολές» στις οποίες κατέφυγε στην απαντησή του προς τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη και της ζήτησε συγγνώμη.
«Οι εντάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε λεκτικές υπερβολές. Προφανώς, δεν ήθελα να θίξω την κ. Κανέλλη και της ζητώ συγγνώμη. 'Ηταν λάθος η αναφορά στο όνομα του κ. Κασιδιάρη και στις συμπεριφορές του, τις οποίες καταδικάζω» δήλωσε ο κ. Στύλιος.
Στο περιστατικό είχε αναφερθεί και ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (realfm) ανέφερε:
«Δεν ξέρω τι συνέβη προηγουμένως γιατί ο κ. Στύλιος είναι υφυπουργός εδώ, στο υπουργείο Παιδείας και είναι υποχρέωσή μου να είμαι κοντά του. Εγώ στη θέση του δεν θα το έλεγα», είπε ο κ. Λοβέρδος. Και πρόσθεσε: «Και θα τον παρακαλούσα επειδή πολλές φορές μας ξεφεύγουν κουβέντες να το επανορθώσει. Θα του ζητούσα να το επανορθώσει. Νομίζω θα το κάνει».
Οι διάλογοι της αντιπαράθεσης
Η ένταση στην αίθουσα της Ολομέλειας ξεκίνησε κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, για τον υποσιτισμό των παιδιών.
Η κ. Κανέλλη σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Στύλιος, είπε ότι «της θυμίζει τη Μαρία Αντουανέτα και την ιστορία με το παντεσπάνι». Ο υφυπουργός είχε μιλήσει για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το υπουργείο Παιδείας, ανάμεσα στις οποίες και το πρόγραμμα «βάλε το φρούτο στη ζωή σου» ενώ πρόταση του ΚΚΕ είναι ένα γεύμα την ημέρα σε όλα τα παιδιά και σε όλα τα σχολεία.
«Μου ακουστήκατε σαν τη Μαρία Αντουανέτα. Σαν τον μύθο. Τα παιδιά πεινάνε. Δώστε τους ένα φρούτο την ημέρα. Δώστε τους παντεσπάνι. Εκτός και αν δεν ξέρετε τι θα πει πείνα. Λιποθυμία από την πείνα. Δώστε στο παιδί ένα μανταρίνι, ένα πορτοκάλι, να μην έχει φάει ένα 24ωρο και θα σωθεί», είπε η κ.Κανέλλη απευθυνόμενη στον υφυπουργό.
Ο κ.Στύλιος απάντησε: «Δεν με εκφράζουν τα μεγάλα λόγια, δεν με εκφράζουν οι υπερβολές. Έχω τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο σε χωριό, στην Άρτα, σε ορεινό χωριό με τους συμμαθητές μου και δεν δέχομαι κυρία Κανέλλη να μου κάνετε μάθημα εσείς. Δεν έχετε μεγαλώσει εκεί που μεγάλωσα εγώ. Δεν είχατε τους ίδιους συμμαθητές. Λοιπόν και δεν ήμουν ευνοημένος. Σας αρέσει, σας εκφράζει η ένταση κυρία Κανέλλη. Κυρία Κανέλλη η ένταση όπου εσείς…».
Η κυρία Κανέλλη αντέδρασε λέγοντας: «Αρνούμαι να ακούσω την απάντησή σας. Σας κόβω στις εξετάσεις. Που ήρθατε με το προσωπικό σας παράδειγμα να μιλήσετε για τα παιδιά που πεινάνε στην Ελλάδα».
Η φράση που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον υφυπουργό Παιδείας ήταν αυτή που ακολούθησε, καθώς ο κ.Στύλιος είπε, απευθυνόμενος τόσο στην κ.Κανέλλη όσο και στον πρόεδρο του σώματος, ότι «τις εξετάσεις τις δίνουμε στον ελληνικό λαό. ... Η κ. Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη! Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης! Να το γνωρίζετε αυτό ... θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη. Δεν θα γίνω Κασιδιάρης όμως. Γιατί έχω περάσει τις εξετάσεις αριστεύοντας και διότι δίνω εξετάσεις στον αρτινό λαό και στον ελληνικό λαό κάθε ημέρα. Και δεν με ενδιαφέρει η δική σας η βαθμολογία η προσωπική. Με ενδιαφέρει η βαθμολογία του κόμματος και του φορέα τον οποίο εκπροσωπείτε αλλά η προσωπική σας δεν με απασχολεί. Εγώ μίλησα για προγράμματα...».
«Εγώ έκανα τον Κασιδιάρη, Κασιδιάρη ή ήταν από μόνος του; Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δε ντρέπεσαι…Σα δεν ντρέπεσαι!», εξερράγη η βουλευτής του ΚΚΕ, για να απαντήσει ο υφυπουργός ότι «Δεν σας ακολουθώ στην ένταση, στην υπερβολή, στην ένταση και στα μεγάλα λόγια».
Η κ.Κανέλλη αποχώρησε από την αίθουσα διαμαρτυρόμενη προς τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης Ι. Δριβελέγκα επειδή δεν παρενέβη, με τον τελευταίο να σχολιάζει: «Να ντρέπομαι εγώ; Εσείς που διακόπτετε και δεν περιμένετε την απάντηση. Ορίστε μας. Κι εσείς κύριε υπουργέ τι εκφράσεις είναι αυτές; Ήθελε να αποχωρήσει, ας αποχωρήσει».
Ο κ.Στύλιος είπε στον προεδρεύοντα ότι θα έπρεπε να είχε κλείσει το μικρόφωνο της κ.Κανέλλη, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να μην τον διακόπτει κατά την απάντησή του.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου