Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν δύο από τους ληστές του κοσμηματοπωλείου στην Αρχαία Ολυμπία



Συνελήφθησαν τα δύο από τα πέντε άτομα που τον περασμένο Ιούνιο είχαν ληστέψει με την απειλή καλάσνικοφ κοσμηματοπωλείο στην Αρχαία Ολυμπία, από το οποίο είχαν αρπάξει κοσμήματα που η αξία τους ξεπερνούσε τις 110.000 ευρώ. Οι συνεργοί τους έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Οι συλληφθέντες είναι Αλβανοί υπήκοοι, ηλικίας 34 και 40 ετών και συνελήφθησαν χθες και προχθές στη Γλυφάδα και στο Κερατσίνι.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, από τους συνεργούς τους οι δύο είναι επίσης Αλβανοί υπήκοοι, 31 και 30 ετών και ο τρίτος Έλληνας, ηλικίας 47 ετών.

Σε βάρος όλων των παραπάνω είχε σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία κατά συναυτουργία, εμπρησμό, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία και κλοπή .

Στο Κερατσίνι συνελήφθη ο 34χρονος και σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία φιλικού του προσώπου , στην οποία διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πιστόλι με αλλοιωμένα στοιχεία που έφερε προσαρμοσμένη μία γεμιστήρα, με πέντε φυσίγγια,
πτυσσόμενο στιλέτο,
( 4) τηλεφωνικές συσκευές,
(7) κάρτες SIM .
Ο 40χρονος συνελήφθη στη Γλυφάδα και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πιστόλι που έφερε γεμιστήρα με δύο (2) φυσίγγια και είχε οπλισθεί
(12) φυσίγγια πιστολιού,
σιδερογροθιά,
αλεξίσφαιρο γιλέκο,
βαριοπούλα,
πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών SIM τηλεφωνικών συνδέσεων

Ο 34χρονος για να παραπλανήσει τους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Η ληστεία στο κατάστημα από τα μέλη της συμμορίας διαπράχθηκε στι 27-6-2014. Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Μόλιες έφτασαν στο κοσμηματοπωλείο πυροβόλησαν με όπλα καλάσνικωφ στον αέρα και αφού έσπασαν την τζαμαρία, άρπαξαν από τις προθήκες κοσμήματα συνολικής αξίας 112.480 ευρώ.

Επίσης, με τη απειλή όπλου ανάγκασαν τον 31χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μέσα στο κατάστημα, να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο από όπου άρπαξαν 8.500 ευρώ.

Στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο είχαν κλέψει από περιοχή της Αττικής και το εγκατέλειψαν στο δάσος της Φολόης, βάζοντάς του φωτιά και επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα, που είχαν σταθμεύσει στο δάσος και διέφυγαν..

Από την προανάκριση προέκυψε ότι σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 9ου Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στο νομό Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για τα αυτόφωρα αδικήματα που βεβαιώθηκαν κατά την σύλληψη τους και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου