Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Η Αντιτρομοκρατική έψαξε εάν χώλαινε ο Σταμπούλος, αλλά...


Μια άγνωστη πτυχή της έρευνας της Αντιτρομοκρατικής αποκαλύπτει το bloko.gr.

Σύμφωνα με ασφαλείς όσο και διασταυρωμένες πηγές, η Αντιτρομοκρατική εξέτασε και μάλιστα εξαντλητικά τον ιατρικό φάκελο του Αντώνη Σταμπούλου, του ύποπτου συμμετοχής στον Επαναστατικό Αγώνα που πιάστηκε την 1η Οκτωβριου έξω από το γκαράζ του Βύρωνα, για να διαπιστώσει εάν

πριν από ακριβώς ένα χρόνο ... χώλαινε.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας μιλώντας στο bloko.gr αποκαλύπτουν ότι, "πρόκειται για μια έρευνα που έπρεπε να γίνει για να μην αφεθεί καμία εκκρεμότητα και τίποτα στη τύχη". Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τονίζουν ότι τελικά δεν προέκυψε κάτι σχετικό, ούτε από το ιατρικό αρχείο, ούτε από μαρτυρικές καταθέσεις.

Από τη συγκεκριμένη αποκάλυψη ωστόσο προκύπτει για το σημείο στο οποίο είναι εστιασμένο το ερευνητικό ενδιαφέρον και ο προσανατολισμός του αντιτρομοκρατικού επιτελείου σε ότι αφορά στην προσπάθεια διαλεύκανσης της προ ενός έτους εκτέλεσης των δύο χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο. Μιας ενέργειας που ανέλαβαν οι ... πρωτοεμφανιζόμενες "Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις" με ένα κείμενο που παραπέμπει ευθέως σε ... παλίμψηστο- συμπίλημα τουλάχιστων τριών μανιφέστων που συνέταξαν από κοινού Μαζιώτης και Ρούπα την περίοδο της προφυλάκισης τους που συνέπεσε με την άνοδο του χρυσαυγίτικου θιάσου, ενώ η στρουκτουραλιστική δομή και το ύφος συνδέονται ευθέως με το συντακτικό- συγγραφικό στιλ και "μοτίβο" του ζεύγους.

Ξέχωρα, με κάτι που επισήμανε το bloko.gr ως φετιχισμό Μαζιώτη, αναφορικά με τη φετιχιστική τακτική του να λειτουργεί ενίοτε και "προβοκατόρικα". Κάπως έτσι είχε καταγγελθεί σε κείμενα της Συνωμοσίας και της Σέχτας, όταν τέλη 2008 και αρχές 2009 χτύπησε με καλάσνικοφ τα ΜΑΤ σε Γκύζη (μέσα από την Πολυτεχνειούπολη) και σε υπουργείο Πολιτισμού (Μαντζούνης), αναγκάζοντας τις άλλες δύο οργανώσεις να τον εγκαλέσουν ότι "κουβάλησε τους μπάτσους της Αντιτρομοκρατικής μέσα στο πανεπιστημιακό άσυλο και στην καρδιά των Εξαρχείων". Κάπως έτσι, σε αντίληψη και με εκόνισμα το κουμπούρι του, ένας άλλος (;) ιδεοληπτικός αγκιτάτορας της νεοτρομοκρατίας, μ' ένα χτύπημα χρονικής αποστασης 4,5 ετών, θέρισε τους χρυσαυγίτες τη στιγμή που ο νεοναζιστικός θίασος ήταν οργανωτικά γονατισμένος και πολιτικά αποδεκατισμένος.



bloko.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου