Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Φτάνει ποιά το απόλυτο μπάχαλο στην παιδεία : Λοβέρδος: 500 καταλήψεις σχολείων σε όλη τη χώρα




Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Υπουργός Παιδείας οι καταλήψεις φτάνουν τις 500 σε όλη την Ελλάδα.
Είναι αλήθεια σύμφωνα με ρεπορτάζ του NOW ότι εχθές το βράδυ Κυριακή και όλη την ημέρα ελάμβαναν sms στα κινητά τους και μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι μαθητές λυκείων και γυμνασίων όλης της χώρας, μηνύματα ερχόντουσαν από παιδιά μεγαλύτερων τάξεων οργανωμένα και στέλνονταν παντού.
Τα μηνύματα προέτρεπαν τα παιδιά  να μην μπει κανένας στις τάξεις τους σήμερα Δευτέρα και να μαζευτούν στο προαύλιο γιατί θα γίνει αποχή και θα αποφασιστεί κατάληψη.
Σε ερώτηση γονέων κανένα παιδί δεν ήξερε το γιατί τα μεγαλύτερα παιδιά τους ειδοποιήσουν για αποχή και καταλήψεις, το θέμα είναι να βρεθούν ποιοι βάζουν μπροστά τα παιδιά από μεγαλύτερες τάξεις να υποκινούν και να ελέγχουν τα μικρότερα για να κάνουν αποχή και καταλήψεις.
Το απόλυτο μπάχαλο στην παιδεία με υποκινούμενες καταλήψεις που μόνο καλό στην παιδεία και στα ίδια τα παιδιά δεν κάνουν αλλά γίνονται ασπίδα για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα άλλων.
Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι  «Είναι μεγάλο πρόβλημα, δεν μπορεί να μείνει έτσι», ζητώντας «να αναλογιστούμε όλοι ποιο πρόβλημα δημιουργείται στα παιδιά». «Υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα που ρυθμίζει τι γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις» προειδοποίησε.
«Ξεκινά σε μία πολύ δύσκολη χρονιά, μία κινητοποίηση που έρχεται σε αντίθεση με την ανάγκη να γίνουν τα μαθήματα» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «σήμερα άρχισε κύμα καταλήψεων στα σχολεία». Μάλιστα, έθεσε το ερώτημα: «Αν η κατάληψη επεκταθεί τι γίνεται; Είναι μέρες για φροντιστήρια; Η ύλη αυτή που θα πάει; Είναι πολύ μεγάλο θέμα».
Καλές οι δηλώσεις κύριες υπουργέ περιμένουμε και τις πράξεις και την τιμωρία αυτών που τα υποκινούν και δεν νομίζουμε να είναι δύσκολο να τους βρείτε

NOW


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου