Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Τετρακίνητες εκδόσεις των νέων Octavia



Η Skoda φέρνει το σύστημα σε συνδυασμό με τρεις κινητήρες ντίζελ και έναν βενζίνης

Η Skoda ανακοίνωσε την προσθήκη συστήματος τετρακίνησης σε επιλεγμένες εκδόσεις της οικογένειας Octavia και Octavia Combi.

Μέχρι πρότινος, το γνωστό σύστημα τετρακίνησης της εταιρείας (βλ. συμπλέκτης Haldex πέμπτης γενιάς) ήταν διαθέσιμο μόνο στην «περιπετειώδη» έκδοση Scout.

Σήμερα, όμως, η Skoda διευρύνει τις επιλογές προσθέτοντάς το σε συνδυασμό με τρεις κινητήρες ντίζελ και έναν βενζίνης, τόσο στην περίπτωση της hatchback έκδοσης, όσο και της Combi.

Πιο αναλυτικά, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση των ομόσταυλων VW Golf Alltrack και Seat Leon X-Perience, το σύστημα τετρακίνησης συνδυάζεται με τον 1.8 TSI βενζινοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 180 ίππους, όσο και με τους επίσης γνωστούς 1,6 TDi και 2,0 TDi κινητήρες.

Στην πρώτη περίπτωση, η ισχύς ανέρχεται στους 105 ίππους, ενώ στις άλλες δύο η «προσθήκη» αφορά τόσο στην έκδοση των 150 ίππων, όσο και στην αμέσως μεγαλύτερη των 184 ίππων.

Σύμφωνα με την Skoda, το σύστημα τετρακίνησης επιδρά ελάχιστα στον τομέα της κατανάλωσης, με την εν λόγω βενζινοκίνητη έκδοση, η οποία συνδυάζεται αποκλειστικά με 6τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, να απαιτεί μόλις 6,7 λιτ./100 χλμ. ενώ οι πετρελαιοκίνητες 1,6 TDi, αλλά και οι δύο διαθέσιμες παραλλαγές του 2,0 TDi κινητήρα, μόλις 4,5, 4,7 και 4,9 λιτ./100 χλμ. αντίστοιχα.





Πηγή: 4troxoi.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου