Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

JFK αεροδρόμιο ψάχνουν για προσωπικό να ελέγχει για πιθανούς ασθενείς με Έμπολα, μισθός για 19 δολάρια την ώρα


Το αεροδρόμιο JFK ψάχνει για μερικούς γενναίους υπαλλήλους που να έχουν τελειώσει την νοσηλευτική η παραϊατρικά επαγγέλματα για να αναλάβουν γενναία εργολαβία στό να εξετάζουν ασθενείς για τον ιό του Έμπολα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο αεροδρόμιο.
Μισθός 19 δολάρια την ώρα.
Το προσωπικό θα προσληφθεί από ιδιωτική εταιρία Α.Ε. και οι προσληφθέντες θα στελεχώσουν την υπηρεσία Τελωνείων στο Terminal 4 και θα εντοπίζουν πιθανές περιπτώσεις ασθενών του Έμπολα. οι προσλήψεις θα βοηθήσουν την υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων και τους αξιωματικούς των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών για να  εντοπίζουν πιθανές περιπτώσεις Έμπολα.
Το προσωπικό θα περνάει από κόσκινο τους επιβάτες και θα παίρνει με ειδικό μηχάνημα την θερμοκρασία των επιβατών, οι προσλήψεις θα γίνουν στα περισσότερα διεθνή αεροδρόμια των ΗΠΑ όπως Washington Dulles, Newark Liberty, Chicago O'Hare, και Hartsfied-Jackson Atlanta.
Πολύ ήταν επιφυλακτικοί σχετικά με αυτή την θέση εργασίας και υπήρξαν σχόλια στο facebook όπως ο χρήστης Jaclyn Namer  «Πω πω, αυτό είναι πραγματικά τρομακτικό ... Να είστε ασφαλείς όλοι»
Άλλοι ήταν λιγότερο ανήσυχοι οι οποίοι έλεγαν κάθε πότε μπορούν να εργαστούν έτσι και προσληφθούν «Μπορώ να βοηθήσω τα σαββατοκύριακα στο Σικάγο,» έγραψε ο Jeremy Voris.
Ομοσπονδιακή αξιωματούχοι υγείας λένε ότι οι προσλήψεις  ξεκινούν την Πέμπτη για να ενισχυθεί το στρώμα προστασίας για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού Έμπολα.



Οι υπάλληλοι θα χρησιμοποιούν νέου τύπου θερμόμετρα no-touch με υπέρυθρες ανιχνεύοντας τυχόν υψηλές θερμοκρασίες των επιβατών που έρχονται από τρίτες χώρες.
Οι τελωνειακοί υπάλληλοι ανέφεραν ότι περίπου 150 άνθρωποι ταξιδεύουν καθημερινά από ή μέσω Λιβερίας, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα προς στις ΗΠΑ
Αυτές οι χώρες έχουν τους περισσότερους θανάτους από την επιδημία του Έμπολα, η οποία έχει στοιχίσει πάνω από 4.000 ζωές.
Ωστόσο ο Ρεπουμπλικανικός Εκπρόσωπος Tim Murphy δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της ακρόασης Κογκρέσου  σχετικά με τον Έμπολα ότι οι διαδικασίες ελέγχου είναι λανθασμένες, επειδή οι ​​άνθρωποι που θέλουν μπορούν να συγκαλύψουν τα συμπτώματα με ιβουπροφαίνη ή απλά να αποφύγουν τα αεροδρόμια που γίνονται έλεγχοι.
Οι έλεγχοι  που διεξάγονται από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP), υπό την καθοδήγηση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης (CDC) της νόσου


και το προσωπικού της CBP θα εντοπίζουν τους επιβάτες από την οθόνη κοιτάζοντας τις πληροφορίες του ταξιδιού και από τον έλεγχο των διαβατηρίων επίσης μέσο οθόνης.
Τη Δευτέρα, ο διευθυντής του CDC Δρ Tom Frieden ανέφερε ότι 91 επιβάτες στο αεροδρόμιο JFK εντοπίστηκαν ως επικίνδυνοι να έχουν μολυνθεί με τον ιό Έμπολα.
Ένας επιβάτης βρέθηκε να έχει πυρετό και άλλοι πέντε στάλθηκαν για περαιτέρω αξιολόγηση.
Ασθενής του Έμπολα  ο Θωμάς Duncan προσγειώθηκε στο Ντάλας στις 20 Σεπτεμβρίου μετά από ταξίδι από το σπίτι του στην Μονρόβια της Λιβερίας. Ταξίδεψε επίσης από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών στο Βέλγιο και την Ουάσιγκτον-Dulles πριν καταλήξει στο Ντάλας
Ο 42χρονος υπήκοος Λιβερίας δεν φαίνεται να μετέδωσε τον ιό ενώ ταξίδευε.
Ο Duncan πέθανε την περασμένη Τετάρτη μετά τη θεραπεία στο Τέξας Health Presbyterian Hospital


Πηγή : dailymail.com
Μετάφραση/ Επιμέλεια newsotherwise



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου