Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Καλό ταξίδι στον Λουκάνικο


Πρωτοστατούσε σε όλες τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, και δεν έπαιρνε ποτέ το μέρος κανενός.
Έγινε γνωστός ως Λουκάνικος.
Έτσι τον μάθαμε, έτσι τον γνωρίσαμε.
Το πρώτο του όνομα όμως από τον άνθρωπο που τον είχε βρει σε μικρή ηλικία να περιφέρεται στο κέντρο της Αθήνας ήταν Θόδωρος και είναι ο σκύλος που έχουν ασχοληθεί μαζί τους τα περισσότερα ξένα ειδησιογραφικά δίκτυα, όπως το BBC και το CNN.





Έγινε εξώφυλλο σε  περιοδικά  ξένου τύπου όπως το TIME και η απόλυτη καταξίωση ήρθε το ίδιο το περιοδικό TIME  όταν τον ενέταξε στις 100 προσωπικότητες της χρονιάς του 2011 αποκαλώντας τον ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ.





Δεν φρέναρε ποτέ σε κανένα δακρυγόνο και παρά την κακοποίηση που δεχόταν μέσα στην ένταση από διαδηλωτές και αστυνομικούς που του προκαλούσαν πληγές σε όλο του το κορμί.
Το σώμα του δεν άντεξε και για δύο χρόνια ήταν άρρωστος και με σοβαρά προβλήματα υγείας ήταν παράλληλα απών από το Σύνταγμα και ρωτούσαν πολύ που μπορεί να βρίσκεται, ήταν όμως σε καλά χέρια δίπλα στο άνθρωπο που τον είχε βαπτίσει πρώτος Θόδωρο ώσπου μια μέρα σταμάτησε η καρδιά του και έφυγε.


Στα 10 του χρόνια έφυγε και η διάγνωση ήταν όπως είπε ο κτηνίατρος που τον παρακολουθούσε ότι η υγεία του ήταν επιβαρυμένη από τα πολλά χημικά και δακρυγόνα που είχε εισπνεύσει όλα αυτά τα χρόνια. όπως ανέφερε ο άνθρωπος που τον πρόσεχε : «Ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ και κοιμόταν, όταν ξαφνικά σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του. Ο Θόδωρος, έφυγε».



Ο Λουκάνικος δεν θα ξανά πρωτοστατήσει σε διαδήλωση και σίγουρα  θα μας λείψει από όλους όσους εργαζόμαστε στο κέντρο και τον είχαμε συνηθίσει να κουνάει την ουρά του στα Σύνταγμα μέχρι να τον χαϊδέψουμε, όπως θα λείψει και από τους αστυνομικούς και τους διαδηλωτές που δεν υπήρχε ημέρα που να μην είναι παρών.




 Καλό ταξίδι newsotherwise.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου