Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Το κάλιο: Ένας πολύτιμος σύμμαχος στην ανάπτυξη των παιδιών


Γράφει η Ελένη Κουή

Για όσες μαμάδες δεν είχαν αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι το κάλιο για τη διατροφή του παιδιού, ήρθε η ώρα να το αντιληφθούν τώρα! Επιμένουμε να κυνηγάμε τις βιταμίνες και άλλα πολύτιμα συστατικά, η αλήθεια είναι όμως ότι υπάρχουν πολλοί θησαυροί σε διαφορετικές τροφές, ένας από τους οποίους είναι και το κάλιο.

Μάλιστα οι ειδικοί έχουν τονίσει τη σημασία του στην παιδική διατροφή και έπειτα από μελέτες έχουν εντοπίσει ότι απουσιάζει από το τραπέζι της μέσης οικογένειας, παρότι κάνει πολύ καλό σε όλους. Ειδικά για τα παιδιά είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού συμβάλλει στην καλή υγεία και στη σωστή του ανάπτυξη. Βοηθάει στη διατήρηση της καλής αρτηριακής πίεσης και της γενικότερης υγείας της καρδιάς, ενώ επηρεάζει θετικά και το μυϊκό σύστημα, τη νεφρική λειτουργία και την υγεία των οστών. Πολλές σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες δηλαδή, κρυμμένες σε τροφές που μπορούμε εύκολα να δώσουμε στα παιδιά μας.

Πηγές καλίου είναι: πατάτες, σταφίδες, δαμάσκηνα, γάλα, φασόλια, ντομάτα, αμύγδαλα, πορτοκάλι, καρπούζι, κρέας, δημητριακά. Βάλτε τα όλα στη ζωή σας!




















Ελένη Κουή
Παιδοδιαιτολόγος - Παιδοδιατροφολόγος
 eleni.k.koui@gmail.com



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου