Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

«Περιμένω τη σειρά μου για να πεθάνω»

 

Ενα τέταρτο βίντεο του βρετανού δημοσιογράφου Τζον Κάντλι, τον οποίο οι τζιχαντιστές κρατούν ως όμηρο, έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος.
Στο νέο επτάλεπτο βίντεο – προπαγάνδα ο Κάντλι, ο οποίος κρατείται επί σχεδόν δύο χρόνια, αναφέρει πως οι αεροπορικές επιδρομές δεν πρόκειται να σταματήσουν την προέλαση του Ισλαμικού κράτους, υποστηρίζοντας πως «ο δυτικός κόσμος σέρνεται σε έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδίσει, εναντίον χιλιάδων οπλισμένων στρατιωτών».

Φορώντας την χαρακτηριστική πορτοκαλί στολή, ο βρετανός δημοσιογράφος αναφέρεται και στα βίντεο αποκεφαλισμού των συναδέλφων του, χαρακτηρίζοντάς τα ως «νίκη» του ISIS. «Αν αυτές οι εκτελέσεις προκαλέσουν λαϊκή οργή ή αλλαγή πολιτική, αυτή είναι μια τεράστια νίκη. Αν πάλι οδηγήσουν τις κυβερνήσεις μας να ρίξουν περισσότερες βόμβες και να ξοδέψουν εκατομμύρια δολάρια επιπλέον, κάνοντας έτσι ακόμη πιο αδύναμες τις χώρες μας, κι αυτό νίκη είναι», εξηγεί.

Το βίντεο καταλήγει με τον όμηρο να προειδοποιεί ότι είναι πιθανό οι τζιχαντιστές να εκτελέσουν και τον ίδιο: «Εκτός κι αν κάτι αλλάξει πολύ γρήγορα και πολύ ριζικά, περιμένω τη σειρά μου».

Πηγή: ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου