Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Αύριο Σαμαράς – Βενιζέλος


Οι κυβερνητικές θέσεις στ΄ ανοιχτά ζητήματα με την τρόικα, η οποία αναμένεται στην Αθήνα τις επόμενες μέρες για την τελική αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, και ο αντικαταστάτης του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, που αναλαμβάνει την 1η Νοεμβρίου το χαρτοφυλάκιό του στην Κομισιόν, είναι τα βασικά θέματα στην αυριανή σημαντική συνάντηση που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βαγγέλης Βενιζέλος.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, τα κυριότερα από τ΄ ανοιχτά θέματα με την τρόικα είναι οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα (4.500 μέχρι τέλος του χρόνου), η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, η επαναφορά του λοκ άουτ, η περικοπή στα συνδικαλιστικά προνόμια και η «τρύπα» στον προϋπολογισμό του 2015, το ύψος της οποίας ποικίλλει ανάλογα με τις διάφορες εκτιμήσεις.
Ως προς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το βέβαιο είναι ότι ο νέος υπουργός θα είναι και πάλι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Πολλά ονόματα ακούγονται, μεταξύ των οποίων και της κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Εξάλλου, ανοιχτό ειναι το ενδεχόμενο  η τοποθέτηση του καινούργιου υπουργού να επιφέρει μίνι ανασχηματισμό.

Πηγή : athensvoice.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου