Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Τάζει αυξήσεις στους πολίτες της Ελλάδας αλλά δεν μπορεί να πληρώσει τους δικού του : Απεργία στον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ για την μη καταβολή δεδουλευμένων



  Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ  Πηγή: www.lifo.gr

Χτες ή προχτές το ΠΑΜΕ έκανε ογκώδεις συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις -ο Δημήτρης Κουτσούμπας ήταν επικεφαλής στην πορεία της Αθήνας- με μερικές πολύ εύκολες και άμεσα πραγματοποιήσιμες απαιτήσεις (1.400 ευρώ βασικός μισθός, 56 ευρώ μεροκάματο, 1.120 ευρώ σύνταξη και επίδομα ανεργίας κλπ κλπ).  
Θυμόμαστε βέβαια πως το ΚΚΕ που υπόσχεται 1.400 βασικό μισθό για όλους δεν πλήρωνε τους εργαζόμενους στον 902, πώς αυτοί αντιδρούσαν, πώς το κόμμα τους θεωρούσε προδότες κλπ. Ο 902 έκλεισε φυσικά και πωλήθηκε για να γίνει το -όχι και τόσο κομμουνιστικό- κανάλι Ε!
 Όλα αυτά μου θύμισε η πρόσφατη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας για τον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ:
Μετά την άρνηση της διοίκησης του ραδιοσταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» να παραστεί στο δημόσιο διάλογο στον ΟΜΕΔ το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για αυτή τη Δευτέρα 06/10/2014 από τις 05:00 π.μ. έως τις 05:00 π.μ. της Τετάρτης 08/10/2014 με αίτημα: την εξόφληση των δεδουλευμένων των μηνών Αυγούστου 2014 και Σεπτεμβρίου 2014 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού.
Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» να προχωρήσει στην άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων.   ====     Με δόσεις ρεαλισμού αλλά και κάποια εύλογη θυμηδία, πολλοί θέτουν ένα απλό ερώτημα: Πώς γίνεται την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να διαπραγματευτεί και να πείσει τους πάντες για τη διαγραφή του ελληνικού χρέους, αποτυγχάνει να συνεννοηθεί με τους εργαζομένους του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» τον οποίο ελέγχει;   Εύλογη είναι και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω των αντιλαϊκών μέτρων και πως αν αυτοί ήταν κυβέρνηση και τα έκαναν όλα αλλιώς τότε θα είχαν λεφτά να πληρώσουν τους εργαζόμενούς τους.  
Κατανοώ την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ. Όντως, θα ήταν πολύ πιο ειρωνικό και ανακόλουθο να είχε απλήρωτους τους εργαζόμενούς του ένα κυβερνητικό κόμμα (που ισχυρίζεται ότι ακολουθεί τη σωστή οικονομική πολιτική) παρά ένα κόμμα της αντιπολίτευσης που υποφέρει απ' την πολιτική της κυβέρνησης.  
Μπορεί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει λεφτά να τους δώσει, και να μην φταίει απόλυτα ο ίδιος γι' αυτό, σίγουρα όμως θα έπρεπε να είχε κάνει πιο συνετή διαχείριση με τα χρήματα που είχε - κι αν δεν του έφταναν ας προσλάμβανε λιγότερους, και ας χρησιμοποιούσε τους πόρους του αλλιώς. Όχι να φτάνει στο σημείο να μην έχει να πληρώσει και μετά να αρνείται να παραστεί και στη δημόσια συζήτηση.  
Ως κυβέρνηση άραγε θα προσλάβει τους πάντες (ή έστω δεν θα απολύσει/αξιολογήσει/ελέγξει κανέναν) και θα διαχειριστεί απερίσκεπτα τα οικονομικά του (και της χώρας) και μετά όταν δεν θα έχει να τους πληρώσει θα κρύβεται όπως μοιάζει να κάνει τώρα;   Κι επίσης: πες ότι δεν διαχειρίστηκε εντελώς σωστά τα σκανδαλωδώς λίγα -εξαιτίας της συγκυβέρνησης- χρήματα που είχε για τον ΚΟΚΚΙΝΟ.
Δεν μπορεί η διοίκηση του σταθμού αλλά και το κόμμα να συνεννοηθεί με τους εργαζομένους; Και πραγματικά, πώς θα πείσουν την άσπλαχνη αρχικαπιταλίστρια Μέρκελ να μας χαρίσει το χρέος ή να συμβιβαστεί μαζί μας, όταν δεν μπορούν να πείσουν συντρόφους της Αριστεράς και δικούς τους εργαζόμενους;
 Θεωρώ πως αυτή η απεργία, και το πώς θα την χειριστούν όλοι, θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δούμε -σε ελεγχόμενη μικρογραφία φυσικά- τι έχουμε να περιμένουμε στο μέλλον.    Και είναι ευκαιρία μεγάλη για τον ΣΥΡΙΖΑ να εξασκηθεί στις διαπραγματεύσεις και στην πίεση που, όπως είναι φυσικό, θα αντιμετωπίσει αν κυβερνήσει.
Μπορεί να εξασκηθεί, να κάνει πρόβα δηλαδή, σε μια μικρού μεγέθους δυσκολία και να τον βοηθήσει αυτό να γίνει πιο έτοιμος να κυβερνήσει αλλά και πιο αξιόπιστος.
Στο χέρι του είναι είτε να το κάνει, ή να συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα, αφήνοντας απλήρωτους και παραπονεμένους τους δικούς του ανθρώπους...  


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου