Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες σε Βόλο και Πετρωτό Πάτρας - Το απόγευμα το στερνό αντίο στους τρεις αδικοχαμένους στρατιώτες


- "Πήγε να υπηρετήσει την πατρίδα και τον έφεραν σε κάσα" λέει στο Newsit συντεριμμμένος ο επίτροπος της εκκλησίας στο Πετρωτό Πάτρας
- Στις 16.00 στον Μητροπολιτιό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου οι κηδείες του Λοχία Αναστάσιου Μεζαλά και του Λοχία Γεώργιου Ορφανίδη
- Στις 16.30 η κηδεία του Οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πετρωτού
- Βουνό τα ερωτήματα για την έκρηξη στο πεδίο βολής όπου βρήκαν τραγικό θάνατο οι τρεις στρατιώτες
Κλαίει όλη η Ελλάδα για τους αδικοχαμένους στρατιώτες που βρήκαν τραγικό θάνατο ενώ συμμετείχαν σε άσκηση στο πεδίο βολής Γλαφυρών στο Βόλο.
Τα γιατί πολλά για το τι έφταιξε. Σίγουρα πρέπει να απαντηθούν το συντομότερο δυνατό. Όμως σήμερα είναι η μέρα του θρήνου, του παντοτινού αποχαιρετισμού στα παλικάρια που έπεσαν πάνω στο καθήκον.
"Τον Φώτη τον ήξερα από τότε που γεννήθηκε" λέει συντετριμμένος ο επίτροπος της εκκλησίας στο Πετρωτό Πάτρας
Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες στο Πετρωτό, το χωριό στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε ο 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος. Εκεί που οι γονείς του και οι τρεις αδελφές του θα πουν το στερνό αντίο μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους του παλικαριού.

Οπως δήλωσε στο Newsit ο Γιώργος Γιούρδης, o επίτροπος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στο Πετρωτό Πάτρας όπου θα ψαλλεί η εξώδιος ακολουθία για τον 19χρονο Οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλο "τι να πεις κανείς για ένα λεβέντη που πήγε να υπηρετήσει την πατρίδα και τον φέρουν σε κάσα. Τον Φώτη τον ήξερα από τότε που γεννήθηκε. Ήταν ένα πολύ καλό παιδί με αγάπη για την πατρίδα, από μια σπουδαία οικογένεια. Δεν έχουμε λόγια να πούμε. Μιλάμε για ένα παιδί που θα απολυόταν σε λίγες μέρες και πήγε στην άσκηση, αυτο το λέει όλα. Εύχομαι κουράγιο στους γονείς του και τις τρεις αδελφές του".
Ακούστε τη δήλωση του επιτρόπου στο NewsIt...
Βαρύ το πένθος και στον Βόλο
Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες και στον Βόλο, εκεί που συνέβη η τραγωδία, εκεί που ζούσαν με τις οικογένειες τους ο 34χρονος Λοχίας Αναστάσιος Μεζαλάς και ο 33χρονος Λοχίας Γεώργιος Ορφανίδης.
Στις 4.00 το απόγευμα θα ψαλλεί η εξώδιος ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στο Βόλο και η ταφή των παλικαριών θα γίνει στο κοιμητήριο Βόλου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου