Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ποινές φυλάκισης για εκδικητική δημοσίευση ροζ βίντεο και εικόνων



Η δημοσίευση και διανομή του λεγόμενου «εκδικητικού πορνό» - δηλαδή ερωτικού οπτικοακουστικού υλικού στο οποίο εμπλέκεται εν αγνοία του πρώην ερωτικός σύντροφος μπορεί να οδηγήσει πίσω από τα κάγκελα το δράστη μέχρι και για δύο χρόνια, προβλέπει ειδική ρύθμιση στο νέο δικαστικό νόμο που προωθείται στη Βρετανία.
Ο νόμος ισχύει τόσο για ψηφιακό όσο και χειροπιαστό υλικό (φωτογραφίες, cd, dvd, σκληροί δίσκοι, κτλ.), ενώ καλύπτει τόσο την απευθείας διανομή όσο και την δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι και τα sms που καταγράφουν περιστατικά και συνομιλίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι διευθετώνται και λεπτομέρειες όπως οι selfie με «καυτό» περιεχόμενο, οι οποίες αποτελούν ιδιοκτησία αυτού που κρατάει την φωτογραφική μηχανή.
«Θέλουμε τα θύματα αυτής της αηδιαστικής συμπεριφοράς να γνωρίζουν ότι είμαστε στην δική τους πλευρά», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κρις Γκρέιλινγκ.
Μέχρι σήμερα, η online δημοσίευση τέτοιου υλικού καθιστά συνήθως το θύμα όμηρο. Τα περισσότερα site που δέχονται τέτοιο υλικό από μη ταυτοποιημένους χρήστες έχουν την έδρα τους σε φορολογικούς και δικαστικούς παραδείσους. Ετσι, οι αιτήσεις για αφαίρεση ή η προσπάθεια δικαστικής διευθέτησης αγνοούνται.
Την ίδια ώρα, οι Αρχές μάλλον... κρυφογελούν με τέτοια περιστατικά. Μόνο σε Αγγλία και Ουαλία, όπου υπάρχει καταγραφή, δηλώθηκαν σχεδόν 150 περιστατικά τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Από αυτά, η αστυνομία κινητοποιήθηκε σε... έξι.
Η υπουργός για την Γυναίκα και την Ισότητα Νίκι Μόργκαν από την πλευρά της δήλωσε ότι «οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να περιμένουν ένα λογικό επίπεδο σεβασμού και ιδιωτικότητας. Είναι δίκαιο να προσάγονται σε δίκη όσοι κυκλοφορούν τέτοιες εικόνες, αλλά πρέπει και να μάθουμε τα νέα παιδιά τον πόνο που προκαλεί η προδοσία αυτής της εμπιστοσύνης».

Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου