Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ανασχηματισμός: Ποιοί άλλοι φεύγουν εκτός του Αβραμόπουλου - Η πιθανή ημερομηνία


- Ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν θα είναι ο μόνος υπουργός που θα αντικατασταθεί
- Ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαπιστώσει αρκετές αρρυθμίες στην κυβέρνηση
- Οι υπουργοί "κόκκινα πανιά" για τους συναδέλφους τους
- Για τις 17 Οκτωβρίου τοποθετούν τον ανασχηματισμό

Εκτός από την ψήφο εμπιστοσύνης που είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, ο απώτερος στόχος είναι η συγκέντρωση των 180 βουλευτών που θα βοηθήσουν την κυβέρνηση να εξαντλήσει την θητεία της και να μην πάει σε εκλογές με αφορμή την μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα πρέπει να αναχωρήσει για Βρυξέλλες αλλά αυτό είναι το λιγότερο που απασχολεί τον Αντώνη Σαμαρά.

Από τον περασμένο ανασχηματισμό στις αρχές του καλοκαιριού μέχρι σήμερα ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαπιστώσει αρκετές αρρυθμίες στην κυβέρνηση και παραφωνίες που έχουν κοστίσει επικοινωνιακά.

Οι τελευταίες πληροφορίες τοποθετούν τον ανασχηματισμό στις 17 Οκτωβρίου. Και μπορεί κάποιοι να τον ονομάζουν μίνι ανασχηματισμό αλλά αν επιβεβαιωθούν οι πληφορορίες που θέλουν κορυφαίους υπουργούς να κατευθύνονται στον πάγκο, τότε μόνο μίνι δεν θα αποκαλείται.

Τα ονόματα που ακούγονται για αντικατάσταση είναι: του Μάκη Γιακουμάτου, του Αργύρη Ντινόπουλου και της Σοφίας Βούλτεψη.

Για κάθε έναν από αυτούς του υπουργούς, υπάρχουν παράπονα ενδοκυβερνητικά.

Για παράδειγμα, ο Αργύρης Ντινόπουλος από την πρώτη στιγμή συγκρούστηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παίρνοντας θέση υπέρ της Ρένας Δούρου στην μάχη για την αξιολόγηση, ο κ. Ντινόπουλος έφερε σε δύσκολη θέση τον συνάδελφό του.

Η μέχρι σήμερα πορεία της Σοφίας Βούλτεψη στην θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου ήταν ταραχώδης. Ειδικά η περίφημη δήλωση όταν συζητούσαμε για τον ΕΝΦΙΑ, ότι είναι χαμένα λεφτά η αγορά ακινήτων, παρά τις όποιες διευκρινήσεις δεν άφησε καλές εντυπώσεις.

Όσο για τον Γεράσιμο Γιακουμάτο, η πορεία του μέχρι σήμερα στο πόστο του στο υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει αποδώσει τα προσδοκώμενα όσον αφορά στις μειώσεις τιμών, όσους στόχους κι αν έχει βάλει.

Και είναι και ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος ναι μεν δεν φαίνεται να οδεύει προς αντικατάσταση, αλλά με το κλίμα και το στενό μαρκάρισμα που υπάρχει στο πρόσωπό του από το Μαξίμου δεν αποκλείεται να κρεμάσει από μόνος του τα παπούτσια...

Αυτό βέβαια με τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις να είναι σε εξέλιξη και να κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες μοιάζει ένα μακρινό σενάριο.

Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου