Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Πού στρέφει τις έρευνες η αντιτρομοκρατική για την ομάδα Μαζιώτη


Μετά την αποτροπή μπαράζ τρομοκρατικών χτυπημάτων

Κόκκινο χτυπάει η εγρήγορση στην Αντιτρομοκρατική με την ηγεσία να έχει θέσει ολόκληρη την υπηρεσία σε κατάσταση επιφυλακής. Μπορεί να αποτράπηκε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα με στόχους το κυβερνών κόμμα και μεγάλους οικονομικούς παράγοντες της χώρας (Βαγγέλης Μαρινάκης, Θεόδωρος Φέσσας, Θεόδωρος Βενιάμης ) και να συνελήφθη ένας εκ των στενών συνεργατών του Νίκου Μαζιώτη, ωστόσο αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι το μομέντουμ των αποκαλύψεων μπορεί να τους οδηγήσει στην κεντρική γιάφκα της οργάνωσης.

Εκτός όμως από την γιάφκα με τον βαρύ οπλισμό, καθώς στην αποθήκη του Βύρωνα δεν βρέθηκαν όπλα, οι Αρχές εκτιμούν ότι από τον 30χρονο που μέχρι στιγμής αρνείται να μιλήσει, ακόμα και να πει το όνομά του, μπορούν να καταλήξουν και σε άλλους συνεργούς του Νίκου Μαζιώτη και να εξαρθρώσουν τον επιχειρησιακό βραχίονα της τρομοκρατικής οργάνωσης. «Πρόκειται για άτομα τα οποία θα πλαισίωναν τον 30χρονο στα τρομοκρατικά χτυπήματα της 4ης Οκτωβρίου» αναφέρει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και άνδρες της Εθνικής Ασφάλειας για την πρόοδο των ερευνών στα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα.

Οι εν λόγω έρευνες επικεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας καθώς το τρίγωνο Βύρωνα – Εξάρχεια – Πατήσια αποτελεί για τις αρχές το βασικό πεδίο μέσα στο οποίο εκτιμάται ότι έχουν κινηθεί η Πώλα Ρούπα και οι υπόλοιποι συνεργοί του Νίκου Μαζιώτη, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα αλλά και κοινοί ποινικοί. Μάλιστα δεν αποκλείουν σε αυτό το τρίγωνο να βρίσκεται και η γιάφκα στην οποία παρασκευάζονταν οι βομβιστικοί μηχανισμοί.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ωστόσο εκτιμούν ότι σημαντικά ευρήματα θα προκύψουν και από την ίδια τη γιάφκα – γκαράζ του Βύρωνα, καθώς εφόσον ήταν νοικιασμένη από τον ίδιο το Νίκο Μαζιώτη και την επισκεπτόταν ο 30χρονος συλληφθείς, θα μπαινόβγαιναν σε αυτήν και άλλοι συνεργοί.

Ποιος είναι ο σκληροτράχηλος 30χρονος

Ο νεαρός που συνελήφθη στο κρησφύγετο του Βύρωνα αρνείται να δώσει τα στοιχεία του και αποτυπώματα. Ο Εισαγγελέας Εφετών άσκησε σε βάρος του δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλα αδικήματα, σε βαθμό κακουργήματος.

Ο κατηγορούμενος , που φέρεται να σχετίζεται με τον καταδικασμένο για την υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας Νίκο Μαζιώτη ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την απολογία του και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να λογοδοτήσει στον Ανακριτή την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός μιλά Ιταλικά. Δεν έχει την παραμικρή διάθεση συνεργασίας, ενώ ζήτησε δικηγόρο και μίλησε με την κυρία Ιωάννα Κούρτοβικ. Μάλιστα, 20 άτομα τον κρατούσαν για να του πάρουν δαχτυλικά αποτυπώματα, καθώς είναι ιδιαίτερα εριστικός.

Σε ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν στην κατοχή του 30χρονου, γραμμένες στα ελληνικά, υπήρχαν αναλυτικές αναφορές σε χώρους κατοικίας και εργασίας, καθώς και ευρύτερες πληροφορίες για τα κάτωθι πρόσωπα:

· Ευάγγελο Μαρινάκη, εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού. Υπενθυμίζεται ότι στο λιμάνι του Πειραιά είχε εκραγεί η βόμβα στα χέρια του Ξηρού και στις 14/10 εκδικάζεται η αίτηση για τον κατ΄ οίκον εγκλεισμό του Σάββα Ξηρού.

· Θεόδωρο Φέσσα επιχειρηματία και προέδρου του Σ.Ε.Β. καθώς και της συζύγου του Τσελέντη Μαρίας.

· Τηλέφωνα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, πρόεδρος της οποίας είναι ο Θεόδωρος Βενιάμης, εφοπλιστής.

Επίσης αναφορές για τη Νέα Δημοκρατία και για τις εταιρείες Capital, Siemens, Info quest με συγκεκριμένη αναφορά στις ημερομηνίες 3 Οκτωβρίου για πρόβα τζενεράλε και 4 Οκτωβρίου για το χτύπημα.

newsbeast.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου