Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Βόμβα τελευταίας στιγμής: Η Ελλάδα μπορεί να μην τα καταφέρει


Η Deutsche Welle αποκαλύπτει πως υπάρχει διάχυτη ανησυχία για την ελληνική έξοδο από το Μνημόνιο, στα ''πηγαδάκια'' του ΔΝΤ, λίγη ώρα πριν την κρίσιμη συνάντηση Χαρδούβελη και Στουρνάρα με την Κ. Λαγκάρντ.
Σε δημόσιες ομιλίες και συζητήσεις, αλλά και σε κλειστές ενημερώσεις από το ΔΝΤ και ευρωπαϊκούς θεσμούς που διεξήχθησαν στο περιθώριο της συνόδου στην Ουάσιγκτον, και στις οποίες συμμετείχε η Deutsche Welle, ήταν διάχυτη η ανησυχία ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μην τα καταφέρει σε μία συγκυρία όπου η αβεβαιότητα για την οικονομία της Ευρωζώνης και η αστάθεια στις αγορές, μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση του κόστους δανεισμού για την Ελλάδα.

"Η Ελλάδα έχει μπροστά της τεράστιες προκλήσεις για την αντιμετώπιση των οποίων θα χρειασθεί τη σθεναρή και έμπρακτη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της" δήλωσε με νόημα στην Deutsche Welle ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Λάρι Σάμερς.

Ο ίδιος επέκρινε τον τρόπο που διαχειρίσθηκε η Ευρώπη την κρίση υπογραμμίζοντας την ανάγκη για επεκτατική πολιτική και δημόσιες επενδύσεις.

Πηγή : Deutsche Well, newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου