Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Δέσμευση Αθανασίου: Δίκαιη δίκη θα έχουν όσα μέλη της Χρυσής Αυγής παραπεμφθούν


Η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και όσοι παραπεμφθούν θα έχουν δίκαιη δίκη, δεσμεύτηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, σχολιάζοντας απόψε από τη Θεσσαλονίκη την πρόταση του εισαγγελέα για παραπομπή στο ακροατήριο των μελών της Χρυσής Αυγής.
“Δηλώνω κατηγορηματικά ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και όσοι παραπεμφθούν – αν παραπεμφθούν – θα έχουν μια δίκαιη δίκη, όπως απαιτεί το Σύνταγμα, το κράτος δικαίου και η Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”, τόνισε ο υπουργός στο περιθώριο ημερίδας, με θέμα “Θεσμοί σε Κρίση”, που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ.

Ο κ. Αθανασίου αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση είπε ότι η προδικασία έφθασε στο τέλος και με την ολοκλήρωση της προανάκρισης γίνεται η πρόταση του εισαγγελέα στο Συμβούλιο Εφετών προκειμένου για να παραπεμφθούν σε δίκη άτομα, εφόσον υπάρξουν αδικήματα. “Η Δικαιοσύνη κάνει το έργο της ανεξάρτητα χωρίς να επηρεάζεται και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι ζηλευτή, πράγμα που αναγνωρίζεται από όλους του Ευρωπαίους εταίρους μας”, επισήμανε.

Σχολιάζοντας εξάλλου τις καταγγελίες στελεχών της Χρυσής Αυγής, που υποστηρίζουν ότι η Δικαιοσύνη επηρεάζεται από τα πολιτικά κόμματα είπε ότι αυτές οι απόψεις έχουν στόχο να παραπληροφορήσουν τους πολίτες. “Αυτά που ακούστηκαν από ορισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής ότι η Δικαιοσύνη επηρεάζεται από την πολιτική εξουσία είναι εκ του πονηρού και είναι περιττό ακόμα και να τα διαψεύδει κανείς, γιατί παραπληροφορούν και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη”, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου