Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες, κλοπές και εμπρησμούς αυτοκινήτων



Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπραταν ληστείες, κλοπές και εμπρησμούς αυτοκινήτων...


Συνελήφθησαν στις 24-10-2014, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 33, 35 και 37 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται επιπλέον πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας από 34 έως 43 ετών, συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, κλοπές, εμπρησμούς, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, οπλοκατοχή, παράβαση του νόμου περί Ναρκωτικών, πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες το τελευταίο δεκάμηνο τουλάχιστον, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, τα μέλη της οποίας είχαν διακριτούς ρόλους, και διέπρατταν κλοπές οχημάτων και ληστείες σε βάρος εταιρειών.

Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης, με χρήση βαρέως οπλισμού διέπραταν ληστείες σε εταιρείες, από τις οποίες αφαιρούσαν διάφορα εμπορεύματα, που μεταπωλούσαν, αποκομίζοντας παράνομα κέρδη. Για τις ληστείες χρησιμοποιούσαν οχήματα τα οποία είτε αγόραζαν με πλαστά έγγραφα, είτε τα έκλεβαν. Στη συνέχεια και προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους τα πυρπολούσαν.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει μία (1) ληστεία σε εταιρεία διανομής κινητών τηλεφώνων στον Ασπρόπυργο, από όπου αφαίρεσαν 2.200 συσκευές κινητών τηλεφώνων συνολικής αξίας 1.500.000 ευρώ, δύο (2) κλοπές οχημάτων από τις Αχαρνές και δύο (2) εμπρησμούς οχημάτων, τα οποία βρέθηκαν σε περιοχές του Ασπρόπυργου.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και δύο (2) συσκευές κινητών τηλεφώνων που είχαν αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της ληστείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.


Πηγή : tromaktiko


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου