Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Είναι νεκρός ο Κιμ Γιονγκ Ουν; Ή μήπως ετοιμάζει τη μεγάλη... επιστροφή


Που είναι τελικά ο εξαφανισμένος εδώ και 37 μέρες ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Όλοι ψάχνουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν που αγνοείται και τα σενάρια εμφανίζονται σαν τα... μανιτάρια! Τόσο που τελικά η όλη υπόθεση είναι περισσότερο για... γέλια!
Ένα πράγμα ξέρουμε για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: ότι δεν ξέρουμε τίποτα. Πως μπορεί κανείς να τα βγάλει πέρα με την προπαγάνδα της Βόρειας Κορέας; Άρρωστος, σε κατ’ οίκον περιορισμό ή μήπως... νεκρός;
Μπορεί βέβαια να προετοιμάζει μια μεγάλη έκπληξη στον λαό του για αύριο, ημέρα που συμπληρώνονται 69 χρόνια από την ίδρυση της χώρας.
Που λοιπόν ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο νεαρός ηγέτης που κληρονόμησε από τον μπαμπά του την εξουσία, που ανάγκασε τους άνδρες να έχουν το ίδιο κούρεμα με εκείνον, που έκανε πλαστικές για να μοιάσει στον παππού του, που λατρεύει το τυρί Έμενταλ, τη Nike και τα Mac; Όλος ο κόσμος προσπαθεί να δώσει απάντηση στο... μέγα ερώτημα.
Click4more: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο Κιμ Γιονγκ Ουν; Εξαφανισμένος ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας
Το πρώτο σενάριο που ακούστηκε ήταν πως ήταν άρρωστος. «Αδιάθετο» τον χαρακτήρισε το καθεστώς. Μετά, ήρθαν οι φήμες για επέμβαση στους αστραγάλους του που δεν άντεξαν το βάρος του και «κουράστηκαν» από τα ειδικά παπούτσια με τακούνια που συνηθίζει να φοράει. Σύμφωνα με νοτιοκορεάτικα μέσα, ίσως να έχει ακόμη και αρθρίτιδα.
Αν έγινε πραξικόπημα και ο Κιμ δεν είναι πια στην ηγεσία, ισχύει η πληροφορία πως προσωρινά έχει δώσει τα... κλειδιά του κράτους στην αδερφή του;
Η Washington Post πήρε το θέμα στο... ψιλό! «Μήπως έχει Έμπολα; Μήπως είναι μέλος του ISIS; Μήπως έγινε... υπαίθριος πωλητής κρέατος στην Κίνα; Και που είναι ο Ντένις Ρόντμαν; Είναι εύκαιρος για μια συνέντευξη;», έγραψε.
Δυο είναι τα σενάρια: είτε αύριο Παρασκευή ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά από 37 μέρες για να δώσει το παρών στην επέτειο για τα 69 χρόνια της Βόρειας Κορέας ή δεν θα εμφανιστεί και θα συνεχιστεί η... έρευνα.
Η αλήθεια πάντως είναι πως οι 37 μέρες είναι το μεγαλύτερο διάστημα απουσίας του Βορειοκορεάτη ηγέτη από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία. Από το 2012, η μεγαλύτερη... εξαφάνιση διήρκεσε 24 μέρες. Από την αρχή του 2013 δεν έκανε λιγότερες από 11... εμφανίσεις σε έναν μήνα και μόνο τον περασμένο Ιούνιο έκανε 33.

Πηγή: Independent


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου