Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Όταν ο Κακλαμάνης άφησε... σύξυλο τον Σαμαρά


Από την ημέρα που ο Νικήτας Κακλαμάνης διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας άρχισαν τα σενάρια για το πότε θα επιστρέψει. Ένα από τα αιτήματα του πρώην υπουργού για να γίνει αυτό, ήταν μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.
Μια συνάντηση που πολλοί περίμεναν αλλά κανείς δεν κατάλαβε πότε... έγινε.
Στο περιθώριο του Αγιασμού της Βουλής, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο καφενείο. Εκεί, με πλάτη στην πόρτα, καθόταν ο Νικήτας Κακλαμάνης. Έπινε τον καφέ του και κάπνιζε μέχρι που ένιωσε δυο χέρια στους ώμους του.
Click4more: Χύθηκε ο καφές του Σαμαρά στο καφενείο της Βουλής - Τι είπε
Όταν γύρισε είδε τον Αντώνη Σαμαρά. «Νικήτα, γεια σου, τι κάνεις; Καλή κοινοβουλευτική περίοδο» του είπε χαμογελώντας ο πρωθυπουργός. Ο κ. Κακλαμάνης σηκώθηκε από τη θέση του και τον χαιρέτησε θερμά.
«Δεν πάμε να καθίσουμε λίγο παραπέρα να τα πούμε; Έχουμε κάτι να πούμε», είπε ο Αντώνης Σαμαράς αλλά αντί για αποδοχή της πρόσκλησης εισέπραξε... άρνηση! «Φεύγω τώρα, πρόεδρε, έχω ένα ραντεβού...» είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης και έφυγε, αφήνοντας τον πρωθυπουργό με απορίες.
Τον ρώτησα πάντως όταν μου το αφηγήθηκε αυτό ο κ. Κακλαμάνης τι θα ψηφίσει στην πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αλλά δεν ήθελε να απαντήσει. Και επειδή η σιωπή πολλές φορές εκλαμβάνεται και ως άρνηση, επέμεινα και τότε είπε: «Δεν πρόκειται να καταψηφίσω την κυβέρνηση. Δεν έχω σκεφθεί ακόμα, αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις». Οπως; Να, για παράδειγμα, να μην πάει καθόλου να ψηφίσει. Το τελευταίο κάποιος άλλος του το ψιθύρισε, αλλά δεν είδα τον Νικήτα να αντιδρά.

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης
tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου