Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Τα έκαναν μούσκεμα με την Τρόικα – Γιατί παίζεται το «κεφάλι» του Δένδια


Μείζον ζήτημα δημιουργήθηκε χθες το βραδυ με την τροϊκα. Οι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου, σε ένα απίστευτο αλαλούμ, παρουσίαζαν ο ένας μετά τον άλλο διαφορετικά στοιχεία και τηρούσαν στάση κατά το δοκούν  στα θέματα της κυβερνητικής τους ύλης, με αποτέλεσμα οι τροικανοί να εξοργιστούν και να απειλήσουν ότι τα μαζεύουν για να φύγουν.

Όπως μαθαίνω την αποκλειστική ευθύνη εχει ο Χαρδούβελης αλλά ο Σαμαράς είναι έξαλλος με όλους. Έμεινε μέχρι τη μια στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά, επιχειρώντας να κατευνάσει την τρόικα η οποία, τελικά δέχτηκε να μείνει αλλά οι απώλειες είναι σημαντικές. Οι φωνές και οι καπνοί που έβγαιναν από το Μέγαρο Μαξίμου, δεν είχαν προηγούμενο.

Πρώτον δεν δέχονται με τίποτα τις παραπάνω δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στις οποίες επένδυε η κυβέρνηση. Επιμένουν ότι το Οικονομικών δεν εχει παρουσιάσει ούτε μια τεκμηριωμένη μελέτη για τις επιπτώσεις της ρύθμισης στα δημοσιονομικά. Δεύτερον , καίει την υπόθεση των κόκκινων δανείων για τα οποία είχε κατ αρχήν συμφωνήσει ο Δένδιας. Τώρα όπως λέει η τρόικα, η ρύθμιση για τις 10.000 μεγάλες επιχειρήσεις που θα υπαχθούν στο νέο καθεστώς είναι εκ του πονηρού.

Ο Δένδιας έχει σήμερα μια τελευταία  συνάντηση με την τρόικα και θα επιχειρηθεί να περάσει το σκέλος των μικρομεσαίων το οποίο είναι απόλυτα κοστολογημένο μέτρο.

Η τρόικα θα φύγει όπως ήρθε, αλλά ξεκαθάρισε ότι επιστρέφει τέλος Οκτωβρίου και απαιτεί σοβαρότητα. Όπως είπαν, άκουγαν με προσοχή τις εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις και πίστευαν ότι είχε γίνει προεργασία. Η απαίτησή τους είναι μια: σοβαρευτείτε.

Έχουν ενοχληθεί αρκετά μαθαίνω και με την εξέλιξη για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Τώρα οι πληροφορίες από Μαξίμου επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός είναι στα όρια με υπουργούς. Ότι ο ανασχηματισμός ίσως και να είναι ευρύς. Ότι ο Χαρδούβελης παίζει με τις καθυστερήσεις, αλλά άγνωστο για ποιο λόγο, κάποιοι θέλουν κομμένο και το κεφάλι του Νίκου Δένδια

Πηγή : usay.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου