Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Πόσο κουρεύτηκαν οι δαπάνες στα νοσοκομεία από την αρχή της κρίσης;



Τελειωμό δεν έχουν τα κουρέματα στις δαπάνες για υλικά και προμήθειες στο ΕΣΥ από τη μέρα που μπήκε το μνημόνιο στη ζωή μας.

Την ώρα που στο παρελθόν γινόταν απίστευτες σπατάλες ειδικά στις προμήθειες των νοσοκομείων, φθάσαμε να μην υπάρχουν ούτε τα βασικά υλικά στα ράφια των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

 Γι αυτό άλλωστε και οι ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία καθημερινά είναι τραγικές, φαινόμενο που εντείνεται καθώς υλικά δεν αγοράζονται.
Και όχι τυχαία βέβαια αφού χρόνο με το χρόνο τα κονδύλια για την Υγεία τσεκουρώνονται. Είναι ενδεικτικό ότι οι λειτουργικές δαπάνες των Μονάδων του ΕΣΥ είναι 60% κάτω σε σχέση με το έτος 2009.
Και σα να μην έφθανε αυτό, δε λιγοστεύουν μόνο τα υλικά αλλά και το …προσωπικό.

Τα κενά είναι αμέτρητα με συνέπεια οι ασθενείς να ψάχνουν στους διαδρόμους για έναν νοσηλευτή να εξυπηρετηθούν. Σύμφωνα με τις καταγραφές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) το προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία είναι κάτω των ορίων ασφαλείας.

Και αυτό επειδή η μία στις τρεις οργανικές θέσεις είναι κενή σε οργανισμούς που συστήθηκαν την τελευταία τετραετία. Συνολικά σε όλα τα νοσοκομεία υπάρχουν 33.000 κενές οργανικές θέσεις.


Πηγή : iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου